– Regnskapsføreren må tørre å klatre opp i det høyeste treet for å få oversikt

For Marit Bjørnland er regnskapsføreren noe langt mer enn bare en som fører regnskap. For henne og bedriften hennes er Kenneth Abelson i Vigres en rådgiver – og en person som alltid er klar for å løse utfordringer.

Del
Marit Bjørnland, daglig leder i event- og turistbyrået iSarpsborg.com, og Kenneth Abelson, autorisert regnskapsfører i Vigres.

Marit Bjørnland, som er daglig leder i event- og turistbyrået iSarpsborg.com, har et godt råd til alle små bedrifter som skal etablere seg: Skaff en god regnskapsfører.

– Selv om det koster litt, så er det lønnsomt. Det har lønt seg for oss. Jeg kan bruke tiden på andre ting enn regnskapet, jeg får rapporter ferdig til fristene, og får svar på alle dumme spørsmål på veien.

En god regnskapsfører er det viktigste

Marit har hatt Kenneth Abelson fra Vigres som regnskapsfører i over tre år, og sier at hans råd om disponering av tid og bruk av ressurser har vært spesielt lønnsomt for bedriften hennes.

– Han setter seg godt inn i bedriften sine behov. Han har i tillegg blitt godt kjent med hvilken kompetanse jeg sitter på fra før, og gir råd ut ifra det. For eksempel hva slags oppgaver jeg kan gjøre selv og hva jeg ikke trenger å bruke tid på. Slik kan bedriften styrkes, uten at det blir mye dobbeltarbeid. Han vet alltid hva det lønner seg å bruke penger på, og hvordan effektivisere jobbhverdagen.

Marit forteller at hun tidligere har jobbet i et stort konsern med en egen økonomiavdeling. I hennes nye firma, der det totalt jobber fire ansatte, har det ikke vært nødvendig å ha en økonomisjef siden hun har Kenneth.

Han har blitt en fast sparringspartner, som kjenner virksomheten hennes godt. De to møtes ofte, minimum én gang i måneden.

Hjelper bedriften å lykkes

Kenneth bekrefter at de to har et tett samarbeid. Det er viktig for han å bidra til at bedriften lykkes:

– Vi skal hjelpe kundene til å jobbe mer effektivt. Blant annet ved å kurse dem i programmer og systemer som hindrer dobbeltarbeid, som skybaserte løsninger. Det gir en mer optimalisert hverdag når man kan jobbe i de samme systemene hele veien. Derfor er det viktig å hele tiden informere kundene våre når nye teknologiske muligheter dukker opp, sier han.

Den store endringen med skybaserte løsninger og programmer som både kunden og regnskapsfirmaet kan samhandle i, gjør at kunden hele tiden har sanntidsinformasjon. Det er viktig for Kenneth at Marit har mulighet til å følge utviklingen i regnskapet fra dag til dag.

Siden iSarpsborg.com er en samfunnsaktør og kommunal virksomhet, er det viktig at regnskapet gjøres ryddig og ordentlig. I tillegg blir mva-problematikk en stor del av området Vigres bistår på, siden firmaet driver med eventer.

Å bygge relasjoner skaper tillit

I tillegg understreker Kenneth at han ønsker å være en person kunden tar kontakt med når de lurer på noe, og som de stoler på.

– Man må være en samarbeidspartner og diskusjonspartner når de står overfor valg. Jeg har vært delaktig i mange av bedriftens områder gjennom dens levetid. Da er det hyggelig å bli spurt og tatt med i prosesser, enten det handler om alt fra selskapsstruktur og personell, til refinansiering av lån. Regnskapsføreren skal være en person de har tiltro til.

Marit er enig. Og er det én ting som bør stemme i forholdet med regnskapsføreren, så er det den personlige kjemien.

– Man må snakke det samme språket. Og det skal være lov å stille dumme spørsmål, ler hun.

– Det blir enda viktigere å møte kunden ansikt til ansikt nå enn tidligere. Man skulle tro det var motsatt siden vi går inn i en automatisert hverdag, men det blir viktigere enn noensinne å bygge relasjoner, sier Kenneth.

– Du må rett og slett ha god kommunikasjonsevne. I tillegg hjelper det å være litt nyskapende og kreativ, og ikke minst tørre å se litt lenger frem. Du må rett og slett klatre opp i det høyeste treet og få litt overblikk for å kunne hjelpe kunden best, sier han og legger til at det er gode relasjoner som på sikt bygger tilliten.

– Når tilliten er på plass blir vi den foretrukne diskusjonspartneren!

Se hvordan det gikk da Kenneth og Bente (Marits venninne) møttes i studio for å finne ut hvem som egentlig kjenner Marit best!

Aktuelle kurs

Aktuelle kurs