Digitalt NM for ungdomsbedrifter

Knallgode regnskap fra nord til sør!

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Øverst fra venstre: Jan Arild Steen, Regnskap Norge, Anne Lise H. Noren, Skatteetaten. Nederst fra venstre: Gunn-Kari Jermstad Haugbotn, Økonomiforbundet, Signe Haakanes, Revisorforeningen og Marie Barvik, Skatteetaten.

Hele 21 ungdomsbedrifter sendte inn regnskapene sine for å være med å kjempe om å ha Norges beste ungdomsbedriftsregnskap. Dette til tross for koronaskoleår og mye hjemmeskole. Og nivået dette år var høyere enn noensinne, sier Anne Lise H. Noren, som var årets juryleder og deltok i NM juryen for 5. gang.

Det er SMSØ, i samarbeid med Ungt Entreprenørskap, som står bak Spleiselagets Regnskapspris. I tillegg til konkurransene på fylkes- og NM-nivå tilbyr SMSØ alle ungdomsbedrifter i hele landet regnskapsopplæring. Nedstengte skoler høsten 2020 gjorde at kurset ble holdt digitalt for første gang.

Med denne satsningen ønsker SMSØ at elever som starter opp ungdomsbedrift skal få kunnskap om, og forståelse for at regnskapet har en sentral og viktig rolle i alle bedrifter uansett størrelse, fortsetter hun.

Juryarbeidet foregikk digitalt på Zoom og juryen bestod av deltakere fra Økonomiforbundet, Revisorforeningen, Regnskap Norge og Skatteetaten. Med så mange gode kandidater og så godt førte regnskap er det godt håp for at regnskapet skal bli ivaretatt og brukt i fremtidens bedrifter. Jurylederen innrømmer at det var så mange gode kandidater i toppen at kun småting skilte kandidatene fra hverandre.

Divisjonsdirektør i Brukerdialog Marta Johanne Gjengedal delte ut prisen "live" på facebook torsdag 29. april og gav vinneren følgende begrunnelse:

Vinneren har levert et solid regnskap som oser av kvalitet. De gjorde et usedvanlig godt inntrykk under intervjuet, der de briljerte med sine regnskapskunnskaper. Med en svært ryddig presentasjon og bokføring har ungdomsbedriften brukt regnskapet som et styringsverktøy.

Heat UB fra Spjelkavik vgs, Møre og Romsdal gikk av med seieren dette året med Vinyl UB fra Nord-Østerdal vgs og Kokkos UB fra Flekkefjord vgs hakk i hæl.

Gratulerer!