Konferansen om regnskapsreglenes rolle for et bærekraftig næringsliv

Som medlem i Regnskap Norge får du rabatterte billetter til Rethinking Accounting som arrangeres den 12. mars på BI i Oslo.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Atle Midtun (BI), Marie Storli (Rethinking Economics) og Christine Lundberg Larsen (Regnskap Norge) representerer samarbeidspartnerne bak konferansen Rethinking Accounting.

På Rethinking Accounting inviteres regnskapsførere, revisorer, økonomer, jurister, studenter og samfunnsengasjert mennesker til å diskutere utforming og endring av spillereglene for økonomien.

Konferansen viser hvorfor det er viktig å rapportere på både økonomiske, sosiale og miljømessige forhold. Rethinking Accounting løfter regnskapsførernes rolle når næringslivet skal rapportere på HELE bildet, og bransjens bidrag til bærekraftig og lønnsom drift.

Regnskapsførernes rolle i det grønne skiftet

Christine Lundberg Larsen, adm. dir. i Regnskap Norge, er innleder og foredragsholder på konferansen. Hun snakker om regnskapsbransjens betydning for det grønne skiftet og bærekraftig drift.

Lundberg Larsen er intitiativtaker til verdens første sirkulære regnskapsklynge, og vil snakke om hvordan klyngen jobber for å løse utfordringer knyttet til regnskap, skatt og avgift i forbindelse med sirkulære forretningsmodeller. 

Regnskapsregler som støtter sirkulære forretningsmodeller

Hans Christian Ellefsen, leder for Teknologi og innovasjon i Regnskap Norge, ser på hvordan regnskapsreglene kan endres slik at det blir mer lønnsomt for bedrifter å satse på reparasjon, gjenbruk og resirkulert materiale.

I tillegg skal to Regnskap Norge-medlemmer stå for oppvarmingen til konfernansen. Marit Brandt og Jackson Nguyen starter dagen med innlegget «Regnskap for dummies».

Rethinking Accounting arrangeres i samarbeid mellom Rethinking Economics, BI og Regnskap Norge.