NSRS er live!

Hva er NSRS? Hvorfor en ny standard? Hvem er NSRS for og hvordan bruke den? Følg www.nsrs.eu for nyheter, oppdateringer og rapporter.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Sammen med våre søsterorganisasjoner i Sverige (SRF) og Finland (TAL) i NAF skal vi lage en standard som gjør det enkelt for de små å levere på bærekraft, sier Christine Lundberg Larsen, administrerende direktør i Regnskap Norge. Foto: CF-Wesenberg

Nylig ble det offentliggjort at Nordic Accountant Federation (NAF) mottar støtte til å utvikle en ny standard for bærekraftsrapportering for små og mellomstore bedrifter i Norden (NSRS). Standarden lanseres i februar 2021.

Følg www.nsrs.eu for nyheter, oppdateringer and rapporter.

NSRS gjør det enklere for små og mellomstore bedrifter å levere på bærekraft

Tildelingen er en del av Nordic Innovation sin utlysning «Circular Cities & New Circular Solutions».

«We are very pleased with the diversity of topics, activities and countries in this call. The seven selected projects all show great potential, and we see that they will contribute to strengthening the ecosystems within the circular economy in the Nordics, as well as new circular processes», said Hanna Törmänen, Innovation Advisor at Nordic Innovation, in connection with the announcement.

17 prosjekter søkte om midler fra Nordic Innovation. NSRS er ett av syv prosjekter som deler pengepotten på totalt NOK 14.426.883.

«Vi har bestandig stått i bresjen for SMB-markedet. Sammen med våre søsterorganisasjoner i Sverige (SRF) og Finland (TAL) i NAF skal vi lage en standard som gjør det enkelt for de små å levere på bærekraft. Støtten fra Nordic Innovation muliggjør denne omfattende prosessen vi nå er i gang med», sier Christine Lundberg Larsen, administrerende direktør i Regnskap Norge.

En nordisk dugnad

NSRS-prosjektet er allerede i gang. Deltagende metodikker, systeminnovasjon og «design thinking» vil sikre tverrfaglighet og relevant sluttbrukerforståelse. Prosjektet søker å samle så mange relevante aktører som mulig til denne nordiske dugnaden.

«Norden er lite i den globale konteksten. Det gjør det mulig å testkjøre en standard i vår region før den eventuelt forbedres og skaleres. Dette er en ledertrøye den nordiske regionen kan ta på seg for å bane vei for en Europeisk og global omstilling på lengre sikt», forteller Kaja Koppang, prosjektleder og bærekraftsekspert for NSRS.