Æresmedlem på besøk hos Kongen

Asbjørn Steen har vært på mottakelse på Slottet etter å ha blitt tildelt Kongens fortjenstmedalje.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Cilja og Asbjørn Steen tok turen innom Regnskap Norge mens de var i Hovedstaden.

Torsdag 31. oktober møtte Asbjørn på Slottet til mottakelse etter å ha blitt tildelt Kongens fortjenestmedalje i desember i fjor. Med seg hadde han sin egen dronning, Cilja.

Asbjørn Steen forteller oss i all beskjedenhet at han ble svært overrasket over å skulle bli tildelt fortjenstmedaljen. Både han og Cilja tok turen innom Regnskap Norge da de var i Oslo i forbindelse med mottakelsen hos Kongen. Vi vet medaljen er veldig fortjent, med tanke på alt han har engasjert seg i, bidratt til og fått utrettet.  

Asbjørn har gjennom hele sitt virke gjort en fremragende samfunnsinnsats innen næringsutvikling, politisk arbeid og frivillighetsarbeid – både lokalt, regionalt og nasjonalt. Hans engasjement og bidrag til regnskapsbransjen og Regnskap Norge har betydd mye for bransjens og foreningens utvikling. 

Asbjørn Steen ble med i Regnskap Norge allerede på 70-tallet, og var i den første puljen som fikk personmedlemskap. Selv startet han regnskapsbyrå i 1969 – samme år som foreningen ble stiftet. I 1985 ble Steen valgt inn i Regnskap Norges styre, og to år senere ble han valgt til styreformann.

Han var en sterk bidragsyter til at autorisasjonsordningen kom på plass, og fikk da god bruk for sitt sterke politiske engasjement og erfaring. Steen har vært involvert i utviklingen og organiseringen av Regnskap Norge, regelverksendringer, GRFS, Erfa-gruppene og ikke minst starten på det nordiske samarbeidet – for å nevne noe. Han har også vært med i Fagutvalget og tatt oppdrag som kvalitetskontrollør i mange år.

Steen ble tildelt Regnskap Norges hederstegn under Årsmøtet i 1992, og ble utnevnt til Æresmedlem i 1999.

Vi er stolte over å ha så engasjerte og dyktige mennesker i foreningen og bransjen som Asbjørn!