Vet kunden din hvilke immaterielle rettigheter som finnes i virksomheten?

Patentstyret og Innovasjon Norge har lansert nettsiden iprhjelp.no, som setter søkelys på bedrifters immaterielle verdier.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

Beskyttelse av oppfinnelser, forfatter- og kunstnerarbeid, symboler, navn, logoer, design og andre innovasjoner kan være svært viktig for mange bedrifter, men som kanskje er et noe forsømt område i praksis. IPR (Intellectual Property Rights (immaterielle rettigheter)) inkluderer industrielle (registrerbare) rettigheter (patent, varemerke og design) og åndsverk, opphavsrett, domener, forretningshemmeligheter med mer.

Nettjenesten fra Patentstyret og Innovasjon Norge kan være til hjelp i arbeidet med å kartlegge hvilke immaterielle verdier bedriften har, hva som eventuelt er registrert i Patentstyrets eller internasjonale databaser allerede, og hvor mye registrering av patent, varemerke eller design vil koste. Du finner også eksempler på avtaler.

Beskyttelse av immaterielle rettigheter er tradisjonelt et spesialområde som gjerne krever bistand fra advokatfirma med kompetanse på området. Regnskapsfører kan imidlertid være behjelpelig i forhold til bedre utnyttelse av verdiene og i forhold til synliggjøring i regnskapet. I tillegg vil regnskapsfører gjennom sin kjennskap til sine kunder kunne bistå med å stille de riktige spørsmålene, i forhold til å avdekke potensielle rettigheter hvor beskyttelse bør vurderes.

Klikk her for å komme til iprhjelp.no.