Ny fagressurs og fullt hus hos Regnskap Norge

Vi har fått på plass fagansvarlig for merverdiavgift. Frokostseminar om rådgiverdialog fylte lokalene våre denne uken – dette gjør vi mer av!

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Nytt ansikt i Regnskap Norge: Richard Haave Hanssen er ny fagansvarlig for merverdiavgift

Richard Haave Hanssen er vår nye ressurs – ansatt som fagansvarlig for merverdiavgift.

Richard kommer fra Advokatfirmaet PwC, hvor han har jobbet de siste ni årene med problemstillinger innenfor merverdiavgift. Før det jobbet han jobbet tre år i Skatt øst, med både skatt og merverdiavgift. De siste årene i Pwc bistod Richard klienter med blant annet bokettersyn, omorganiseringer og rettssaker på merverdiavgiftsområdet. Han har jobbet med alt fra små familieeide selskap til nasjonale og internasjonale børsnoterte virksomheter.

I Regnskap Norge vil Richard bidra i arbeidet opp mot myndighetene på avgiftsområdet, og i det faglige arbeidet mot dere medlemmer. Richard har etter mange års arbeid med merverdiavgift, både fra privat sektor og skatteetaten, rett bakgrunn for å kunne påvirke regelverksutviklingen til gode for næringslivet. Noe som virkelig trengs!

Den sirkulære regnskapsklyngen vokser 

Forrige fredag var den sirkulære regnskapsklyngen samlet i Brumunddal. Denne gangen ønsket vi Ida Regine Sørås fra Sum Regnskap velkommen i klyngen. Vi stilte også mannsterke fra Regnskap Norge med Jørgen Strøm-Andresen, fagansvarlig skatt, og Richard Haave Hansen, fagansvarlig MVA, som er verdifulle ressurser når klyngen skal vurdere behovet for endringer i regnskaps-, skatte- og avgiftslovgivningen.

Det var en motivert gjeng som kom sammen igjen etter sommeren, og vi kunne alle si oss enige i at regnskapsklyngens eksistens er viktig og riktig – ikke minst sett i lys av de mange arrangementene som omhandlet sirkulærøkonomi på Arendalsuka.

Dagen ble brukt til å jobbe med utfordringene som bedriftene Flokk og Fjong opplever når det gjelder regnskap, regelverk og lønnsomhet i en sirkulær forretningsmodell. Vi fokuserte på å finne løsninger; både innenfor dagens regelverk og forslag til endringer.

Fullt hus hos Regnskap Norge

Vi inviterte til frokostseminar om rådgiverdialog hos oss denne uken. Flere enn femti medlemmer fant veien til Støperigata.

Vår samarbeidspartner på Rådgiverprogrammet, Solid Utvikling AS, holdt et lærerikt innlegg om rådgiverdialog i praksis. Riktig kommunikasjon gir bedre relasjoner, økt tillit og gode kundeopplevelser. Fullført rådgiverprogram gir sertifisering, og er laget for både ansatte i regnskapsbyrå og regnskapsmedarbeidere internt i virksomheter. 

Camilla og Torgeir i Regnskap Norge holder frokostseminar

Vi har planer om å kjøre flere seminarer rundt om i Norge. Neste sted på listen er Bergen og Trondheim, 28. og 29 august. Seminarene er gratis. Vi ønsker at arrangementene skal være en møteplass for diskusjoner og kunnskapsdeling for bransjen, i tillegg til at vi gir smakebiter av kompetansetilbudet vårt.

Aldri før har tilbudet vært større, og vi kan med rette si at vi har en givende og spennende høst å tilby alle. God kurshøst!

Hilsen Christine