Christines hilsen uke 11

Vi lanserer kompetanseapp om personvern og ser mulighetene som åpner seg for regnskapsbransjen ved overgangen til sirkulærøkonomi.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

Spill deg god på personvern!

Regnskap Norge lanserer i neste uke vår egen kompetanseapp. Appen er et nytt kompetanseverktøy basert på gamification, også kalt spillinspirert metodikk. Første tema er personvern, og appen kan lastes ned på alle enheter.

Alle som har deltatt eller som deltar på kurset Personvern – GDPR for regnskapsførere vil uten ekstra kostnad få tilgang til appen og mulighet til å teste kunnskapen sin på en morsom måte.

Hva med å bruke påsken til å spille deg god på personvern?

Sirkulærøkonomien får fotfeste

13. januar ble Circular Norway ble lansert. Organisasjonens formål er å øke kunnskapen om sirkulærøkonomi, utvikle norsk sirkulærøkonomi og sørge for at norsk industri og næringsliv lykkes i overgangen fra lineær- til sirkulærøkonomi.

Regnskap Norge har Circular Norway som strategisk samarbeidspartner, nettopp fordi vi ser at overgangen åpner for nye forretningsmuligheter for regnskapsbransjen, både når det gjelder nye tjenester og rådgivning.

Som næringslivets nærmeste rådgivere kan bransjen vår veilede og orientere SMB-markedet om mulighetene og krav som følger av sirkulærøkonomi.

Fremover kommer vi til å jobbe med et tilbud som forbereder deg som regnskapsfører på å bli en god rådgiver for sirkulære selskaper.

I møte om varsling og Altinn-portalen

Denne uken har vi deltatt i to møter i regi av Brønnøysundregistrene.

Det ene handlet om forbedret varslingstjeneste til foretak, regnskapsførere og revisorer. Varsler skal begrenses til meldinger det er viktig å varsle om, og innholdet skal gi god veiledning på hvem og hva varslene gjelder.

Det andre møtet var med Brønnøysundregistrenes brukerråd. Blant annet var erfaringer med det nye utseendet til Altinn-portalen på agendaen.
Tilbakemeldingene er delte, og det har kommet inn flere forbedringsinnspill. Særlig prioritert er en egen innboks-løsning for proffbrukere. Høyt prioritert er også sletting av meldinger i innboksen som gjelder oppgaver levert fra fagsystem.

Erfaringene med nye versjoner og nedetider ble naturlig nok diskutert, med særlig vekt på å unngå sentrale frister og å varsle bedre i forkant om mulig nedetid. Vi presiserte at nedetiden i februar kostet næringslivet betydelige summer som følge av økt arbeidsmengde og rentetillegg.

For øvrig ble det orientert om at regnskapsførere og advokater i løpet av våren vil kunne bekrefte innbetaling av aksjekapital, på lik linje med revisorer og banker. Dette gjelder innskudd gjort opp som kontantinnskudd. Brønnøysundregistrene opplyste at 77 % av nye aksjeselskap velger å ikke ha revisor. Totalt er det 51 % som har droppet revisjon.

Styremøte hos Regnskap Norge

Denne uken møtes styret i våre lokaler. Hovedtemaene var strategiprosessen og den ekstraordinære generalforsamlingen.

Styret besluttet at vi skal utvikle et strukturert lederutviklingsprogram og et regnskapsrådgiverprogram. Programmene retter seg mot dere som ønsker å utvikle seg til å bli gode ledere og rådgivere. Vi i administrasjonen setter i gang utviklingen av programmene. Mer informasjon kommer.