Flere fagressurser og godt grunnlag for fremtidsoptimisme

Møt våre to nye fagressurser og verdens første sirkulære regnskapsklynge.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

Vi har fått enda to fagressurser på plass! 

Vibeke Aasen Eriksrud er jurist og ansatt som seniorrådgiver i avdelingen Kommunikasjon og næringspolitikk i Regnskap Norge. Hun har flere års erfaring som skattejurist i Skatt øst, der hun jobbet i avdeling for Kontroll- og rettsanvendelse med både skatt og moms. De fire siste årene var hun leder for Skatteetatens juristforening på heltid. Hun har også jobbet flere år i Toll- og avgiftsdirektoratet og i NAV.

I stillingen som seniorrådgiver vil hun arbeide mye med næringspolitikk. Vibeke brenner for rettsikkerhet for skattepliktige og best mulige vilkår for næringslivet. Hun vil også jobbe med regnskapsførerjussen, forsikringer, være på fagsupport og sitte som sekretær for Disiplinærutvalget.

Gry Anita Wangen er autorisert regnskapsfører og ansatt som seniorrådgiver i avdelingen for fagsupport i Regnskap Norge. Gry Anita har lang erfaring fra regnskapsbyrå, og har arbeidet 14 år i regnskapsbyrå i Eidsvoll – både som fagansvarlig og daglig leder. De siste tre årene har hun jobbet som teamleder for interne regnskap i Formuesforvaltning AS, og litt med prosjektselskaper og kundeselskaper hos Formuesforvaltning Forretningsførsel.

Gry Anita har med sin bakgrunn og erfaring god innsikt i mye av det våre medlemmer jobber med, som oppdragsavtaler, kvalitetssikring, regnskapsrapportering og bokføring, og også noe innenfor lønn. Hun vil se på deres utfordringer med en praktisk tilnærming til regelverket.

I media om ekteskapsinngåelse og utbyttebeskatning 

I helgen kommenterte vi til NRK at det nære forholdet mellom regnskapsfører og kunde gir grunnlag for rådgivning utover kun økonomiske forhold, med kjennskap til at regnskapsfører gjerne har et ord med i laget ved både ekteskapsinngåelse og skilsmisse. 

Onsdag denne uken ga vi råd i Finansavisen om å være obs på at utbyttet ikke alltid er med i den forhåndsutfylte skattemeldingen. – Dersom selskapets aksjonærregisteroppgave er levert etter fristen, er det ikke sikkert at opplysningene fra oppgaven, om blant annet utbytte og realisasjon av aksjer, er kommet med i den forhåndsutfylte skattemeldingen aksjonæren mottar fra skattemyndighetene. Vi ser også tilfeller der den innleverte aksjonærregisteroppgaven fra selskapet er mangelfull og ikke inneholder for eksempel utbytte.   

Enkelte misforstår også reglene for selve beskatningen av utbyttet. Det er viktig å huske på at et utbytte som er vedtatt på generalforsamlingen er skattepliktig, uavhengig av om det blir utbetalt.

Her er det godt å kunne hjelpe kundene med å unngå tilleggsskatt!

Verdens første sirkulære regnskapsklynge

Gjensynsgleden og engasjementet var stort da den sirkulære regnskapsklyngen igjen var samlet denne uken hos oss i Regnskap Norge. På møtet ble det tydelig at klyngearbeidet vårt er banebrytende – ikke bare i Norge, men i verden. Det er stas!

Regnskapsklyngen er løsningsorientert. Sammen skal klyngemedlemmene, som er fra regnskapsbransjen, næringslivet og akademia, drive den sirkulære dagsorden ved å jobbe med konkrete caser. Under ukens samling presenterte de to første bedriftene sine utfordringer knyttet til regnskapet og en sirkulær forretningsmodell.

Klyngen er motoren i omstillingen til en sirkulær økonomi og skal løse konkrete problemstillinger knyttet til regnskap, skatt og avgift. Etableringsfasen er nå overstått. I den kommende tiden skal klyngen jobbe tett med caser. Resultatet av arbeidet publiseres i årets siste kvartal.

Regnskapsføreren har en nøkkelrolle som næringslivets nærmeste rådgiver når kundene skal omstille sine virksomheter til sirkulære forretningsmodeller. Nettopp derfor har Regnskap Norge tatt initiativ til å etablere og lede regnskapsklyngen.

Tilstede (bildetekst): Gunnar Alu, Stein Antonsen, Even Fallan og Hans Roger Granrud (Høgskolen i Innlandet), Kjell Tryggestad (Høgskolen i Innlandet og Interreg ecoInside), Stig Aldor Vennestrøm (Dala Økonomi), Trond Brenden (Vekstra), Trude Tvedt (Sherpa Økonom), Carina Rognstad (Sirkula), Hans Christian Ellefsen, Lene N. Sundalskleiv og Christine Lundberg Larsen (Regnskap Norge).

Tilstede var Gunnar Alu, Stein Antonsen, Even Fallan og Hans Roger Granrud fra Høgskolen i Innlandet, Kjell Tryggestad fra Høgskolen i Innlandet og Interreg ecoInside, Stig Aldor Vennestrøm fra Dala Økonomi, Trond Brenden fra Vekstra, Trude Tvedt fra Sherpa Økonom, Carina Rognstad fra Sirkula, Hans Christian Ellefsen, Lene N. Sundalskleiv og Christine Lundberg Larsen fra Regnskap Norge.

Fremtidsoptimisme og engasjement hos studentene!

Regnskap Norge bistår studenter med sine master- og bacheloroppgaver, og tar imot flere denne vinteren og våren. Vi har en god strøm av studenter som ønsker å skrive oppgave om utviklingen i regnskapsbransjen.

En gjenganger blant temaene oppgavene omhandler er moderniseringen av bransjen og de muligheter digitaliseringen gir. Temaene inkluderer blant annet forretningsutvikling, teknologiske trender, SAF-T Regnskap, blockchain og kunstig intelligens.

Gjennom arbeidet med oppgaven snur ofte studenter tankesettet fra en mild fremtidsuro til å se mange muligheter. Dette resulterer i en optimisme og et engasjement blant studentene som gir dem håp om et spennende arbeidsliv fremover.

Det lover godt!

Hilsen
Christine