Tusen takk for et fint årsmøte!

Vår første generalforsamling med elektronisk avstemming er gjennomført og Akademiet er lansert.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Skattedirektør Hans Christian Holte sammen med administrerende direktør i Regnskap Norge, Christine Lundberg Larsen.

Denne uken ble Regnskap Norges 50. årsmøte avholdt. Tusen takk til alle dere som kom og alle dere som fulgte livesendingen av Generalforsamlingen! Det var godt å møte dere, og jeg ser frem til et videre samarbeid med det gjenvalgte styret.  

– Regnskapsførere har en viktig jobb, også fremover. Vurderinger, verdsettelser og kvalitetssikring av opplysninger krever fagkompetanse. Vi er avhengige av å hente fra et korrekt grunnlag, sa skattedirektør Hans Christian Holte i sitt innlegg under årsmøtet. Regnskap Norge og bransjen fikk også ros for sitt bidrag til forenklinger for næringslivet av skattedirektøren.

Vi følger opp det gode arbeidet og arrangerer debatt om temaet under Arendalsuka 2019 og Forenklingskonferansen 2019. Dialogen fremover har vi felles glede av!

Første generalforsamling med elektronisk avstemming

226 medlemmer var registrert for å delta på elektronisk avstemming. Generalforsamlingen ble live-streamet slik at det gikk an å delta uten å måtte være tilstede fysisk.

Det ble ikke mye å stemme over, men vi fikk testet det tekniske – som fungerte helt utmerket – og tilbakemeldingene var utelukkende positive. Dette gjør vi igjen neste år!

Evaluering av Finanstilsynets og Økokrims arbeid

Denne uken hadde vi den noe uvanlige gleden av å evaluere Finanstilsynets og Økokrims arbeid. Det er den internasjonale foreningen The Financial Action Task Force (FATF) som evaluerer Norges og andre medlemsstaters arbeid med å motvirke hvitvasking og terrorfinansiering. Vi ble invitert til å komme med våre synspunkter.

Vi ga tilbakemelding på at Norge ser ut til å etterkomme rådene fra FATF. Samtidig mener vi den nye hvitvaskingsloven fikk altfor rask ikrafttredelse, og at det foreløpig er gitt for lite veiledning om hvordan regelverket skal forstås og praktiseres. I tillegg tok vi opp at det er utfordrende for etterlevelsen at formalia har fått så stort fokus, både i lovgivningen og i omtale av den. Vi savner dessuten bedre informasjon om hva regnskapsbransjen bør være oppmerksom på og rapportere som mistenkelige transaksjoner.

På Larkollen for å sikre gode kandidater til bransjen

Tirsdag var vi invitert til Larkollen av Institutt for Regnskap, Revisjon og Foretaksøkonomi på BI for å snakke om fremtidige ferdigheter hos regnskapsførere og revisorer. Målet med samlingen var å sikre at utdanningsinstitusjoner med større treffsikkerhet kan levere gode kandidater til bransjen.

Det var bred forståelse for at hovedvekten fremdeles må ligge på det faglige innen regnskap, skatt og avgift samt etikk, men at det er behov for kandidater med spesialisering innen analyse, teknologi, kundebehandling, prosessoptimalisering og strategi.

PWC fulgte opp vårt innlegg med en vurdering av nødvendige ferdigheter hos fremtidens økonomisjefer, og deres analyse samsvarte godt med våre vurderinger. Dilemmaet til utdanningsinstitusjoner er hva som må gå ut av dagens fagsammensetning for å få plass til andre viktige fag.

Lansering av RN Akademiet

Under Årsmøtet lanserte vi kompetanseportalen RN Akademiet, og våre programmer; sertifisering i Lønn & HR-administrasjon, Lederprogrammet og Rådgiverprogrammet med sertifisering. Det er gøy at så mange har vist interesse og allerede har meldt seg på programmene, som alle har oppstart i oktober.

Programmene har begrenset antall plasser, så her er det liten grunn til å nøle :)

 

Hilsen Christine