Christines hilsen uke 6

Hyggelige resultat fra medlemsundersøkelsen, bransjens fremtid og regnskapsførerens rolle i den sirkulære økonomien.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Sandra, Lene, Oksana, Lene, Sverre, Marlen og Kristin på Medlemssenteret.

Tusen takk for god tilbakemelding på medlemssupporten vår! Vi ser av resultatene fra medlemsundersøkelsen at mange er godt fornøyde, og vi jobber stadig med at tjenesten skal bli enda bedre.

Takk for alle innspill dere gir oss som hjelper oss på veien!

Regnskap Norge i media

I Finansavisen mandag stod en artikkel om utvikling av en AI-plattform til bruk i regnskapsbransjen. Regnskapsroboten Semine lanseres denne våren. Utvikleren tror også at transformasjonen i bransjen vil gi nye arbeidsoppgaver, og ikke jobbdød – og at disse vil bestå av betydelig større grad av rådgivende tjenesteyting – som er i tråd med våre uttalelser og hva vi jobber for.

I Dagens Næringsliv torsdag kom vi med et innlegg om vår omstillingsprosess – som tilsvar på Stein-Ragnar Norengs påstand om lav innovasjonskraft i bransjen.

Regnskapsføreren trekkes ofte frem som eksempel på yrker som vil forsvinne som konsekvens av økende automatisering og utvikling av kunstig intelligens. Vår oppgave i denne sammenhengen er å bygge kunnskap om bransjen i næringslivet. Det er flere oppgaver som vil automatiseres og endres som følge av utviklingen, men det er fortsatt stor bruk for regnskapsføreren!

Med mulighetene digitaliseringen gir kan vi tilføre næringslivet enda større verdi – ved tettere samspill mellom regnskapsfører og kunde, og mer effektiv og større utnyttelse av tallene. To be continued …

På Stortinget med sirkulær økonomi på agendaen

Torsdag stilte jeg på Stortinget i møte med politiske partier om sirkulær økonomi. Her så vi på forslag fra deltakere i næringslivet om hvordan en politikk i overgangen til sirkulær økonomi kan se ut. 

Vi i Regnskap Norge er spesielt opptatt av mulighetene som ligger i regnskapsførers rolle overfor smb-markedet. Her kan vi bidra!

Christine på Stortinget

Ansattrepresentant i styreverv – rolle og ansvar

I AS med flere enn 30 ansatte har de ansatte krav på å ha en representant i styret. Det er tilfelle hos oss, og torsdag holdt Styreforeningen kurs i styrearbeid for våre ansatte, for at de skulle lære mer om rollen ansattrepresentanten har i Styret. Kunnskap om plikter, risiko og ansvar i den forbindelse er nok relevant for mange selskaper utover vår organisasjon.  

Ansattrepresentanten representerer ikke de ansatte, men er et fullverdig medlem av styret og skal på lik linje med de andre styremedlemmene ivareta virksomheten på best mulig måte. Ansattrepresentanten har et kollektivt ansvarlig med de andre styremedlemmene, og ansvaret er personlig.

Reglene for ansattes styrerepresentasjon finner du i aksjelovens kapittel 6.

Kvalitetskontrollen 2017

Resultatene fra kontrollen ble publisert denne uken og er sendt Finanstilsynet. Vi kan med glede melde at hele 92 % av oppfølgingskontrollene ble godkjent. Resultatene for de ordinære kontrollene i 2017 ligger ellers på samme nivå som 2016. 

Facebook-milepæl

Stadig flere får med seg aktiviteten vår på Facebook – og nå har vi flere enn 4000 følgere. Faktisk 4325. Hurra!