Er du med på endringsreisen eller venter du til du blir styrt av endringene?

Teknologidirektør i Microsoft, Shahzad Rana, er en av fordragsholdere under Årsmøtet i Trondheim 15.–17. juni.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

Sover du i timen?

Endringer har skjedd gradvis fra dot.com-reisen startet ved inngangen til 2000-tallet. Det har tatt 16 år å utvikle effektive skybaserte og integrerte løsninger. Det forteller oss at vi gjerne overvurderer teknologiens innflytelse på kort sikt, og undervurderer den på lengre sikt. Nå er den digitale revolusjonen er i gang og den kommer som en bølge. Dessverre sover mange i timen og tror at utviklingen fortsatt vil gå i sakte tempo. De vil bokstavelig talt bli tatt på senga.

Regnskapsbransjen berøres og må ta grep

Alle bransjer berøres og regnskapsbransjen er intet unntak. Nå skjer det en massiv industrialisering av regnskapsbransjens tjenester, der de små aktørene har lite å stille opp med mot de store aktørene som styrer denne utviklingen.

Er så alt håp ute for regnskapsbransjens aktører? Nei, men de små må tilpasse seg og finne sine muligheter. For å overleve må du som liten bedrift utvikle spisskompetanse på det dine kunder trenger utover regnskapsføringen. Det ligger mange muligheter rett foran bena til regnskapsbedrifter, men mange ser ikke mulighetene og kommer for sent på banen. Ledere i bransjen må kjenne sin besøkelsestid og gi rom for de nye tankene som kommer – invitere de ansatte til å drøfte bedriftens utfordringer og muligheter i lys av den digitale bølgen.

Følg markedet og kundene dine

Tenk på følgende: Snart er det normale at data alltid er i sanntid. Tenk deg videre at momsfrister og andre frister blir borte – at momsen alltid er i sanntid som en daglig avregning. Dette er ikke tanker på lang sikt – mulighetene er her ganske snart, og du må forberede deg på dem. Finn ut hvilke kunnskapstjenester ditt marked har behov for og som det er villig til å betale for; bestem deg for hvilke kunder du vil ha og hvordan du skal kunne begeistre dem med dine kunnskaper – dine tjenester – det de trenger for å drive sin bedrift godt og effektivt. Bry deg om deres forretningsprosesser.

Møt Shahzad Rana på Årsmøtet!

Hvis du vil høre mer om rådene Shahzad Rana har til regnskapsbransjen, er du velkommen til å delta på Regnskap Norges Årsmøte 2016 i Trondheim 15.–17. juni!

Les mer og meld deg på Årsmøtet