Godt samarbeid handler om mennesker

Avtroppende skattedirektør Hans Christian Holte er et menneske jeg har satt stor pris på å samarbeide med.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Christine Lundberg Larsen og avtroppende skattedirektør Hans Christian Holte

Som skattedirektør har Hans Christian Holte solid erfaring fra ledelse av en stor, landsdekkende etat med et viktig samfunnsoppdrag. Jeg ble kjent med en lyttende og engasjert direktør, med fokus på forenkling, brukervennlighet og effektivitet.

– Vi skal være en lyttende etat, som har brukernes perspektiv med oss i det vi gjør, sa Hans Christian da han tiltrådte som skattedirektør sommeren 2013. Da han fikk forlenget åremålet i 2019 var ambisjonen særlig å få fart på forenkling for næringslivet.

Kompensasjonsordningen kom på plass i rekordfart

Å utvikle kompensasjonsordningen på tre uker, med regelverket og den tekniske løsningen, har Holte beskrevet som «et stunt av en annen verden». 

Vi opplevde at skatteetaten jobbet med ordentlig trøkk, samtidig som vi ble invitert inn til diskusjoner og lyttet til. Det var et tillitsforhold; vi fikk informasjon underveis og kunne gi innspill løpende. Det fungerte godt, og vi opplevde et ekte engasjement for å bidra.

Holte har ikke sittet med det politiske vedtakene om ordningene, men har kjent på ansvaret for å få ordningene til å fungere. I en sånn situasjon trenger vi å samarbeide ekstra godt, sier Holte i Regnskap Norge-podden. Det opplevde vi at vi fikk til.

Viktig samarbeidspartner

Samarbeidet mellom Skatteetaten og Regnskap Norge har vært og er viktig.

Holte har opplevd oss som en viktig samarbeidspartner, som bidrar til kompetanse og er et tydelig talerør for regnskapsbransjen – både når det gjelder å fremme de gode løsningene og også kommunisere hva vi ikke er fornøyde med.

Selv om vi ikke alltid får gjennomslag har vi alltid blitt møtt til dialog, hvor vi kan gi innspill.

Den beste lederen NAV kunne fått nå

For Regnskap Norges og min del oppleves Holtes jobbskifte todelt. Jeg er ganske sikker på at med den kompetansen Hans Christian har, er han den beste lederen NAV kan få nå. Samtidig opplever jeg at vi i Regnskap Norge og regnskapsbransjen har hatt et veldig godt samarbeid med skattedirektøren.

Holte vil jobbe for et Nav som i møte med brukerne sine er ydmyke, åpne og imøtekommende.

Vi ønsker ham lykke til, og ser frem til å møte den nye skattedirektøren når den tid kommer.

Holte i debatt under Forenklingskonferansen

Til høsten møter du Holte i ny rolle under Forenklingskonferansen den 23. september.

Som NAV-direktør vil han delta i debatt om «konflikten» mellom forenkling og behovet for kontroll, om hvordan vi kan sikre en fornuftig balanse mellom de to hensynene. Her møter han Hans Jørgen Blomseth fra Næringsdepartementet, Kristin Krohn Devold fra NHO Reiseliv og byrådssekretær Vegar Andersen.

Vi åpner påmeldingen så snart denne er klar.

Jeg benytter anledningen til å ønske dere en riktig god sommer!

 

Hilsen

Christine