Kjære gode venner i regnskapsbransjen

Jeg vet at regnskapsførere over hele Norge nå bretter opp ermene og trår til for å hjelpe kundene sine. Det gjør meg utrolig stolt!

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

Det er en surrelastisk tid, Koronakrisen, den største og mest uplanlagte krisen i vår tid.

Den er krevende for oss alle.

Helse og sikkerhet er viktigst, det kommer først, og vi skal følge de bestemmelser og anbefalinger myndighetene gir.

Regnskapsførerne har en sentral rolle

Samtidig skal vi forsøke å holde hjulene i gang så godt vi kan, og bevare velferdssamfunnet hvor næringslivet og arbeid for alle er helt grunnleggende.

Her har regnskapsførerne en sentral rolle! Vi sitter tett på norsk næringsliv gjennom våre over 400.000 kundeforhold.

Helsevesenet har en samfunnskritisk funksjon for liv og helse. Og tilsvarende har vi en samfunnskritisk funksjon for et velfungerende næringslivet.

Vårt arbeid er meningsfylt. Det er vi som sitter tettest på selskapene som nå sliter. Nå er det viktig at vi ringer kundene våre, spør hvordan de har det, lytter, viser forståelse og tilbyr vår hjelp der vi kan.

Jeg vet at regnskapsførere over hele Norge nå bretter opp ermene og trår til for å hjelpe kundene sine. Det gjør meg utrolig stolt!

Ta vare på deg selv

Samtidig skal vi ta vare på oss selv. Ellers er vi ikke i stand til å hjelpe. Du og din regnskapsvirksomhet skal også overleve krisen. Denne balansegangen vet jeg er utfordrende for oss alle.

De økonomiske rådene vi gir til våre kunder må vi først ta i bruk selv. Slik blir du den beste hjelper og rådgiver for kunden.

Gode relasjoner

Hjelp dem med likviditetsstyringen, med å ta i bruk regjeringens tiltakspakker. Delta i møter med bankene eller leverandørene.

Jobb tett på ledelse og styre, med innspill og gode beslutningsgrunnlag. Slik bygges gode relasjoner og varige kundeforhold, som du og ditt regnskapskontor vil få glede av i lang tid.

Regnskap Norge gjør det vi kan

For Regnskap Norge er jobb nummer en å være tilgjengelig når du som medlem trenger vår hjelp og støtte. Og jeg kan love at vi gjør alt vi kan for å hjelpe både i og ut av krisen.

Vi får også henvendelser fra myndighetene som ønsker våre innspill på tiltak for næringslivet. Regjeringen kommer stadig med nye tiltak som Regnskap Norge bidrar aktivt til.

En ny normal etter krisen

På kinesisk består ordet krise av to tegn. Det ene står for fare og det andre for muligheter.

Normalen etter koronakrisen vil ikke være normalen slik vi kjente den før krisen. Jeg er helt sikker på at krisen vil endre måten vi jobber og samarbeider på. Nye forretningsområder og virksomheter vil vokse opp, og noen vil nok bli borte.

Bruken av digitale verktøy har gjort enorme fremskritt på bare noen få uker og det vil vi også ta med oss ut av krisen. De som klarer å se disse mulighetene vil få store fordeler i fremtiden.

Du utgjør en forskjell

Jeg er helt trygg på at behovet for dokumentasjon, registrering og rapportering, altså regnskapet som produkt, ikke er truet, det har overlevd alle krisene de siste 4000 år.

Din innsats er viktig – du utgjør en forskjell.
Og for å si som Erna: Ikke ta på, men ta vare på hverandre.

Lykke til, og takk for oppmerksomheten!