Når millimeterregler står i veien

Henrik Syse har vært innom og vi snakket om hva komplekse regler betyr for næringslivet.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Henrik Syse i studio med Christine Lundberg Larsen

Arendalsuka kommer litt som julekvelden på kjerringa – ganske rett etter sommerferien. Vi arrangerer debatt, i år som i fjor, denne gangen med forenklinger som tema.

Debattpanelet til Arendalsuka er klart

Panelet til debatten vi arrangerer under Arendalsuka er nå klart. Vi har med stortingspolitikere fra Høyre, Frp og Sp, og ser frem til å få løftet forenklingsutfordringene for dem i Arendal den 13. august.

Arrangementet er gratis å delta på, og vi vil også streame debatten.

Skaper millimeterregler kjeltringer?

På Arendalsuka tar vi opp med politikerne om ikke millimeterreglene de innfører, blant annet innen naturalytelser, rabatter og tips, står i veien for forenklingsarbeidet. Og hva skjer med de næringsdrivende når regelverket er så komplekst og ressurskrevende at det ikke er mulig å etterleve?

Vi har denne uken hatt besøk i studio av styreleder Peer Veiby, advokat Harald Breivik og filosof Henrik Syse, for å diskutere dette nærmere. Vi publiserer video av samtalene snarlig.

Forenklingskonferansen

Vi vet at myndighetene legger ned stor innsats for å gjøre regelverk og prosesser enklere for næringslivet, men vi ser også at de næringsdrivende ikke merker den store effekten av arbeidet.

Hvorfor er det slik?

Forenklingskonferansen den 22. oktober er nok en arena vi løfter disse utfordringene på. Deltakelse her er også gratis. Meld deg gjerne på!

Velkommen!

Mandag flyttet vi inn i Støperigata 2. Det er kort avstand fra Nationaltheatret, og du som medlem skal vite at du er velkommen innom – både for å møte oss og om du vil sitte et sted å jobbe når du er i Oslo.

Håper du tar turen om du er i nærheten!

 

Hilsen Christine