Norges første sirkulære regnskapsklynge er etablert

Sirkulærøkonomi er hetere enn noen gang, og det røk av Mass Andersens pistol og nettkabler i Oslo under Årsoppgjørets time denne uken.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Regnskapsklynga! Bak fra venstre: Tone Vold, Gunnar Alu, Even Fallan og Hans Roger Granrud fra Høgskolen i Innlandet, Hans Christian Ellefsen og Christine Lundberg Larsen fra Regnskap Norge, og Ola Rostad fra Tretorget/Interreg ecoInside. Nede fra venstre: Stig Aldor Vennestrøm (Dala Økonomi), Trond Brenden (Vekstra), Kjell Tryggestad (Høgskolen i Innlandet og Interreg ecoInside), Lene N. Sundalskleiv (Regnskap Norge) og Trude Tvedt (Sherpa Økonom). Også deltakende: Stein Antonsen (Høgskolen i Innlandet).

Denne uken etablerte vi Norges første sirkulære regnskapsklynge, som skal løse konkrete problemstillinger knyttet til regnskap, skatt og avgift i omstillingen til sirkulær økonomi.

Et dusin engasjerte og løsningsorienterte personer fra regnskapsbransjen, næringslivet og akademia møttes til første samling på Høgskolen i Innlandet, Campus Rena.

Formålet med samlingen var å definere hvilke oppgaver regnskapsklyngen skal løse, hvordan klyngen skal organiseres og hvem som skal bidra.

Den sirkulære regnskapsklyngen ble etablert etter initiativ fra Regnskap Norge, som også leder arbeidet i klyngen.

Regnskapsføreren i nøkkelrolle

Gjennom workshops delte vi erfaringer og kompetanse da vi diskuterte mulighetene som ligger i sirkulærøkonomien. Vi var alle enige om at regnskapsføreren har en nøkkelrolle som næringslivets nærmeste rådgiver når kundene skal omstille sine virksomheter til sirkulære forretningsmodeller. Nye forretningsmodeller påvirker bokføringen og økonomistyringen, og medfører ofte behov for nye finansieringsløsninger.

Regnskap Norge er imponerte over det store engasjementet og er sikre på at klyngen vil definere konkrete løsninger som regnskapsbransjen, norsk næringsliv og utdanningssektoren vil ha nytte av i tiden som kommer.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Årsoppgjørets usikre time 

Vi gjentok denne uken suksessen fra i fjor og holdt webinaret «Årsoppgjørets time» med Helge Mass Andersen 28. januar.

Webinaret var et gratis tilbud til alle våre medlemmer. 1900 var påmeldt, som er rekord i antall påmeldinger for våre arrangementer.

Det var dessverre noen som fikk problemer med å se webinaret live på grunn av en overgravd nettkabel i Oslo. Dette påvirket vårt nett og skapte noe forsinkelse for live-sendingen. Flere andre i Oslo fikk nettproblemer på grunn av samme kabel, og fikk ikke sett webinaret live av den grunn.

Likevel var det over 800 rundt i landet som så webinaret live og flere andre har sett opptaket. Innholdet i webinaret ga informasjon til alle som skal tilrettelegge et årsoppgjør i forkant av utfylling av skatteskjemaer. Vi gikk igjennom dokumentasjonskravene fra A til Å av hele regnskapet i henhold til Bokføringslovens § 11.

Vi har fått mange gode tilbakemeldinger i etterkant, og håper dette tilbudet gir verdi i arbeidet til deg som medlem. I år vil vi tilby flere lignende webinarer, og vi satser på at dette er noe stadig flere medlemmer vil benytte seg av.

 

Hilsen

Christine

Regnskap Norges Nils Woie og legenden Helge Mass Andersen