Ny synlighetskampanje på trappene

Vi vil vise hvor viktig regnskapsførerens kompetanse er, og at det må mer til enn en app for å matche den faglige innsikten du besitter som regnskapsfører.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Møt disse to når vi kjører i gang kampanje til uken!

Gjør-det-selv-programmer for økonomi og regnskap får stadig større
utbredelse, og budskapet deres om at «du trenger ikke regnskapsfører» resonnerer godt i et kostnadsfokusert marked. Flere oppstartsbedrifter og mindre virksomheter villedes av markedsføringen til å tro at kompetansen til regnskapsføreren er eller vil bli overflødig. For mange som ikke har den nødvendige kompetansen har det blitt en dyrekjøpt erfaring – når regnskapsføreren har måtte rydde opp og gjøre alt på nytt.

Neste uke starter vi en synlighetskampanje i sosiale medier. Kampanjen inneholder tre videoer. Med videoene vil vi vise hvor viktig regnskapsførerens kompetanse er, og at det må mer til enn en app for å matche den faglige innsikten du besitter som regnskapsfører.

Vi håper dere vil være med å dele for best mulig effekt! 

Frokostmøte om ansvarsforsikring

Regnskap Norge arrangerte frokostmøte i Bergen denne uken i samarbeid med Tryg. Fra Tryg stilte senior bedriftsrådgiver Ivar Røgeberg og advokatene Mette Sandvik og Birgitte H. Knudtzon.

Vi så nærmere på vilkårene for erstatning, og Tryg gikk også inn på CEO-phising, feilutbetalinger og merverdiavgift – som er de temaene de har flest saker på. Videre ble betydningen av skadeforebyggende tiltak tatt opp og hva man som regnskapsfører skal være særlig oppmerksom på.

Vi arrangerer tilsvarende kurs i Trondheim i løpet av høsten.

Storforum

I overkant av 20 deltakere deltok på årets første Storforum hos Regnskap Norge. Styreleder Peer Veiby og jeg innledet, og det var stort engasjement i forsamlingen. På agendaen stod blant annet etablering av Regnskap Norges IT-forum, informasjon om og utvikling av forsikringsordningen og Cyber-forsikring, rådgivertjenester, bærekraft og sirkulær økonomi.

Det var gode diskusjoner om hvordan vi sammen kan bidra til å øke rekrutteringen til bransjen og sikre at flere velger regnskapsførerprofesjonen som karrierevei. 

Når det gjelder rekruttering er det inspirerende med case med unge, fremadstormede økonomer som tør å satse, som Øystein Tvedt i Sherpa Økonomi.

Vi ser allerede frem til neste Storforum-samling :)

 

Jeg ønsker deg og dine en riktig god påske!

Hilsen

Christine