Påvirkningsarbeid, møte med Kristin Clemet og elektronisk generalforsamling

Det er gledelig at myndighetene lytter til innspill, og en styrke at vi er flere som jobber for bedre tiltak for de små og mellomstore bedriftene.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Kristin Clemet og Christine Lundberg Larsen møttes i studio for å spille inn podcast.

De små og mellomstore bedriftene merker krisen vi står i spesielt hardt. Stortingets redningspakker er ikke i nærheten av å kunne hjelpe mange av de minste. Vi har delt bekymringene og sendt våre innspill til myndighetene.

Når 2 av 3 nye arbeidsplasser i privat sektor blir etablert i små og mellomstore bedrifter, sier det seg selv at vi trenger de små bedriftene når økonomien skal opp å stå igjen.

Men de aller minste føler seg glemt, sier leder i Civita, Kristin Clemet. Vi møttes i Regnskap Norges studio for å spille inn podcast. Her diskuterte vi myndighetenes tiltak, hvordan de treffer og konsekvensene for SMB-bedriftene.

Jeg gleder meg til podcasten er ute. Den er rett rundt hjørnet og vi gir beskjed så snart den er tilgjengelig.

Skatteetaten snur

Media er en god påvirkningsarena når budskapet er saklig og debatten konstruktiv.

Siden sist har vi løftet fristproblematikken med mva-meldingen for første termin. Vi fikk beskjed fra skatteetaten om at de som ikke hadde levert ville få skjønnsfastsetting og tilleggsskatt fra midten av mai, men etter å ha vært i kontakt med media fikk vi kontrabeskjed fra etaten om at de ville vente til 10. juni.

Vi har god dialog med skatteetaten, og kommer med innspill til endringer når vi ser at noe blir utfordrende å etterleve eller ikke vil fungere i tråd med intensjonen. At media også engasjerer seg i problemstillingene, med eksempler fra virkeligheten, gjør det enklere å løfte sakene.

Heldigvis er myndighetene klar over at når alt nå endres i et kjempetempo – er det også større sjanse for at løsningene ikke vil være optimale, og de er lydhøre for innspill for å kunne justere.

Vi jobber nå for at de også vil utsette betalingsfrist for 2. termin.

Elektronisk generalforsamling

På grunn av Covid-19 situasjonen vil årets generalforsamling, som finner sted torsdag 11. juni 2020 kl. 14.00, kun avholdes elektronisk ved bruk av videokonferanseverktøyet Zoom. Vi sender ut innkalling til denne neste uke. 

Vi har hatt god erfaring med bruk av Zoom den siste tiden, og mener det er en god måte å avholde generalforsamling på når omstendighetene er som de er.

Jeg skulle jo helst møtt dere på ordentlig, noe jeg ser veldig frem til når den tid kommer!

Hilsen
Christine