Revidert nasjonalbudsjett 2020 og grønne tiltak

Vi har kommentert budsjettet i studio – og møtt Finans Norge og Revisorforeningen for å se på hvordan vi kan bidra til det grønne skiftet i fellesskap.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Leder for Revisorforeningen, Per Hanstad, leder i Regnskap Norge, Christine Lundberg Larsen, og leder i Finans Norge, Idar Kreutzer, møttes hos Regnskap Norge. Foto: CF-Wesenberg.

Revidert nasjonalbudsjett 2020 var tradisjonelt og uten de store overraskelsene, som nok er bra gitt situasjonen vi er i.

Fra studioet vårt kommenterte fagansvarlige i Regnskap Norge de mest relevante forslagene for vår bransje.

Se opptak av webinaret.

Tiltakene fra myndighetene har til nå har i stor grad vært fokusert på å holde bedriftene i live – ved å lette på kostnadstrykket og gi nødhjelp og støtte. Nå trenger vi tiltak som kan stimulerere til videre drift. At opsjonsskatteordningen for små oppstartsselskaper foreslås utvidet er i tråd med dette, og hva vi trenger fremover for å få og kunne holde hjulene i gang. 

Regjeringen foreslår flere tiltak som skal bidra til bærekraftig omstilling og vekst i næringslivet. Men her savner vi mer konkrete tiltak, blant annet innenfor sirkulærøkonomi. 

Vi har oppsummert skatte- og avgiftsendringene i revidert nasjonalbudsjett 2020 i egen artikkel.

Grønne tiltak og samarbeid

Nylig møttes Finans Norge, Revisorforeningen og Regnskap Norge i våre lokaler for å se på hva vi kan gjøre sammen.

Regnskap, revisjon og finans henger sammen i en verdikjede: Regnskapsbransjen registrerer, strukturerer, dokumenterer og utarbeider rapporterer. Revisorene kontrollerer, analyserer og verifiserer.
Finansbransjen bruker dataene i sine modeller og beslutninger.

Akselerering av den grønne overgangen krever tiltak for å styre finansiering mot mer bærekraftige produksjons- og forbruksmønstre.

Et samarbeid mellom de tre foreningene gir en unik mulighet til å etablere en felles arena for læring og utvikling for medlemmene. Samarbeidsgrupper kan løse konkrete problemstillinger knyttet til økonomi og finans. Vi kan gi felles innspill til myndighetene og utvikle metoder, måleparametere og metodikk gjennom hele rapporterings-verdikjeden.

Det var ingenting å utsette på engasjementet fra foreningene, og jeg ser frem til å fortelle om fortsettelsen av dette samarbeidet!

 

Hilsen

Christine