Sammen for å oppnå felles mål

U35 er i gang, stadig flere slår ring om sirkulærøkonomien og vi ivaretar den gode dialogen med aktører som har sammenfallende interesser med bransjen.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Første nettverkssamling for U35

Denne uken gjennomføres den første ordinære nettverkssamlingen for U35; møteplassen for de unge i regnskapsbransjen. Både interne i Regnskap Norge og eksterne bidrar med innhold om blant annet trender og utfordringer, personvern, nettsikkerhet og fremtidens kompetansekrav, i tillegg til workshoper innen ulike tema.

Slik regner du hjem sirkulærøkonomien

150 nysgjerrige deltakere møtte opp da Regnskap Norge arrangerte frokostseminaret «Invester i lønnsom vekst – slik regner du hjem sirkulærøkonomien», i samarbeid med Finans Norge og Circular Norway.

Det er tydelig at mange er interesserte i den avgjørende rollen økonomi og regnskap, forretningsmodeller og finans har i omstillingen til en sirkulær økonomi – nøkkelfaktorene i skiftet.

Regnskapsførerne er næringslivets nærmeste rådgivere, og vil i sirkulærøkonomien bidra til å veilede og orientere om krav og muligheter, samt sikre bærekraftige og lønnsomme løsninger

Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge, deltok ivrig i paneldebatten og påpekte en av regnskapsførernes viktige oppgaver, nemlig å gi faktabasert grunnlag for de som nå skal utfordre morgendagens regelverk.

Omstillingen til sirkulærøkonomi er nødvendig! Den snarlige mangelen på ressurser vi er avhengige av og klimaendringene bekrefter dette. Samtidig er det viktig å understreke at motivasjonen bak skiftet først og fremst er god business og økt lønnsomhet, realisert ved nye forretningsmodeller.

Cathrine Barth, co-founder og leder for strategi i Circular Norway, presenterte sirkulærøkonomiens ABC. På scenen var også Stephen Hart fra Den europeiske investeringsbanken og Piia Maaranen fra Avento Ventures.

Christine Lundberg Larsen i Regnskap Norge med Cathrine Barth fra Circular Norway.

Møte med Revisorforeningen 

Regnskap Norge og Revisorforeningen møtes årlig for en statusoppdatering om de viktigste sakene i foreningene og dialogen mellom bransjene. Denne uken fikk de nye styrelederne i foreningene, Mona Irene Larsen og Peer Veiby, hilse på hverandre. Med mange felles interesser og saker er det viktig med god dialog og godt samarbeid, som blant annet Forenklingskonferansen er et resultat av.

Styreleder i Revisorforeningen, Mona Irene Larsen, styreleder i Regnskap Norge, Peer Veiby, administrerende i Regnskap Norge, Christine Lundberg Larsen og administrerende i Revisorforeningen, Per Hanstad.

Hilsen

Christine