Tony Olsen ny styreleder i Regnskap Norge

Den nye styrelederen kommer fra Regnskapsservice AS, mens ny nestleder er Cedric Gormond fra Vangdal Regnskap AS. De understreker at det ikke blir vesentlige kursjusteringer for foreningen.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Tony Olsen (t.v.) og Cedric Gormond etter generalforsamlingen.

Regnskap Norges tidligere styreleder Johan-Thomas Hegdahl og nestleder Per Hasselgård stilte begge til gjenvalg under foreningens årsmøte torsdag, men ble møtt med benkeforslag. Benkeforslagene vant frem, men det nye styret var veldig tydelig på at kursen i det store og hele vil ligge fast. Tony Sverre Olsen, som til daglig er eier og leder Regnskapsservice AS i Larvik, fortalte følgende om sin motivasjon for å bli styreleder: 

 For meg er det viktig at vi fortsetter som en medlemsstyrt og hundre prosent leverandøruavhengig forening, som setter medlemmenes behov fremst. Derfor er det viktig å opprettholde høy tilgjengelighet på fagsupport  det må være enkelt for medlemmene å komme i kontakt og få rask tilbakemelding. Jeg ønsker meg også en tydeligere profilering av vår yrkesgruppe  i alle medier.

Den nye nestlederen, Cedric Gormond er daglig leder og medeier i Vangdal Regnskap i Bergen, som han har vært med på å bygge til et byrå med 40 ansatte. Hva angår det øvrige styret, fortsetter Eivind Norebø (Bookkeper AS, Bergen) og May-Lisbeth Norum (BDO, Trondheim) som styremedlemmer, og etter avstemningen får de følge av Thea Korslund (Adacc Regnskap, Oslo), Martha Borøy (Regnskaps Companiet, Kristiansand) og Bjørn Steinar Økland (Allianse Regnskap, Sandnes).

Nye varamedlemmer er Tine Solenby (Sparebank 1 Økonomihuset, Hønefoss) og Trude Tvedt (Økonova, Oslo), mens førstevara Jone Tveit (Tveit Regnskap, Skjold) fortsetter.

Avtroppende styreleder Johan-Thomas Hegdahl avrundet møtet med å takke alle de som hadde sittet med ham i styret gjennom hans tid, og for det gode samarbeidet med administrasjonen. 

 Jeg møtte det nye styret etter generalforsamlingen, og er trygg på at vi er omforent om retningen fremover. Administrasjonen har alltid jobbet godt med styret, og det ser vi frem til å fortsette med, sier administrerende direktør Christine Lundberg Larsen i Regnskap Norge. 

Før selve generalforsamlingen hadde de over 550 oppmøtte på Quality Hotel Expo på Fornebu vært gjennom et omfattende program. Hele 27 utstillere viste sine produkter og tjenester for de fremmøtte, men det store trekkplasteret var halvdagsseminaret «The perfect firm  eksisterer det perfekte regnskapsbyrået?» av foredragsholder Rob Nixon. Han er en av verdens fremste eksperter på regnskapsbransjen, og har mange spennende tanker om nye forretnings- og inntektsmodeller, herunder hvilke grep regnskapsførere bør ta for å beholde sin viktige posisjon i samfunnet.

Det var også stor oppslutning om kursene som ble arrangert under årsmøtet. Temaene var kontinuerlig regnskapsføring, endringer i aksjeloven, ny oppdragsavtale og økonomisk kriminalitet. 

Onsdagen fikk de fremmøtte også hyggelig samvær til god musikk på hotellets uteområde, før kvelden ble avrundet med et gedigent grillparty i idylliske omgivelser i strålende solskinn på Fornebu.