Innbetaling av mva for 1. og 2. termin 2020

Det er foreløpig ikke kommet endringer i fristen for innbetaling av 2. termin 2020, og den er dermed fortsatt 10. juni. Det blir derimot mulig å søke betalingsutsettelse. (OPPDATERT)

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

OPPDATERT 5. JUNI: DET BLIR MULIG Å SØKE BETALINGSUTSETTELSE. Les mer her. 

Opprinnelig nyhet:

Regnskap Norge får mange spørsmål om dette.

Frist for betaling av mva meldingen for 1. termin 2020 ble utsatt til 10. juni. Dette sammenfaller for fristen for innbetaling av 2. termin. I tillegg er det mange næringsdrivende som skal betale ut feriepenger i juni.

Regnskap Norge har jobbet mot Finansdepartementet og politikere for å få utsatt innbetalingsfristene. Foreløpig har vi ikke fått signaler på at dette vil skje. I forslaget til revidert nasjonalbudsjett er det foreslått at forsinkelsesrenten skal reduseres til 6%, og at det skal gjøres enklere å søke om utsatt betaling. Ordningene er foreslått å gjelde fra 1. juli, men vi antar de også vil gjelde krav forfalt før dette.

Regnskap Norge vil fortsett å jobbe for å få betalingsfristene utsatt. Etter vår oppfatning bør betalingsfristen for både 1. og 2. termin 2020 utsettes til 31. august. Så bør man i august gjøre en vurdering av situasjonen, og evt. innføre en nedbetalingsordning for de som har behov for det.

Det er viktig at myndighetene stiller opp i dugnaden det manes om. Da må ikke mva kravet være det som dytter de næringsdrivende over stupet. Det er viktigere for samfunnet at feriepenger betales ut til de ansatte, enn et mva kravet betales til tiden. Feriepenger er det folk lever av om sommeren, men også for næringslivet er det avgjørende at folk har penger å bruke i tiden fremover.

Dersom du har kunder som ikke vil klare å betale mva kravene 10. juni som følge av koronasituasjon, bør dere ta kontakt med skattekontoret og diskutere løsninger. Skattekontoret har oppfordret til at man tar kontakt og ikke sitter og venter på at de starter et innfordringsløp.