Tekniske problemer i Altinn

Flere får ikke levert skattemelding for merverdiavgift på grunn av ustabiliteten forårsaket av en ny release.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

Oppdatert: Altinn melder nå om at feilen er rettet opp, og at løsningen fungerer som den skal.

Det er leveringsfrist for skattemeldingen for 6. termin i dag, og Regnskap Norge har blitt kontaktet av medlemmer som ikke får levert skattemelding for merverdiavgift på grunn av tekniske problemer i Altinn.

Vi har orientert Skatteetaten om at dette er uheldig for våre medlemmer, som ikke får levert og opplever problemet som vedvarende. 

Fungerende avdelingsdirektør i Skatteetaten, Ketil Svanholm, svarer at feilen handler om en ustabilitet  hos Altinn i forbindelse med en oppgradering. Brønnøysundregistrene arbeider med å rette feilen så raskt som mulig. Hvis det viser seg at avgiftspliktig ikke får levert mva-meldingen på grunn av tekniske problemer hos Altinn i dag, så vil Skatteetaten ikke sanksjonere ved for sen levering.

Regnskap Norge kommenterer

Regnskap Norge har også tidligere bedt Altinn og Skatteetaten om å unngå programvareoppdateringer kort tid før innleveringsfrister.

Ustabiliteten forårsaker ventetid og flere ekstra arbeidstimer for regnskapsførerne. Dette er ikke holdbart for våre medlemmer og noe vi vil ta opp med etatene igjen, sier administrerende direktør i Regnskap Norge, Christine Lundberg Larsen. Altinn og Skatteetaten burde med en gang de opplever feil eller ustabilitet opplyse om at forsinkelsesavgift ikke ilegges ved levering påfølgende dag.