Flere leverer årsregnskap

1. mars var det 1 586 årsregnskapspliktige som fortsatt ikke hadde levert inn 2016-regnskapet. Om lag en fjerdedel av disse er registrert med ekstern regnskapsfører. En femtedel er registrert med revisor.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

Andelen som ikke har levert pliktig årsregnskap er 39 prosent lavere enn i fjor. Dette anser Brønnøysundregistrene som veldig positiv utvikling. De som ikke har levert utgjør 0,56 prosent av de innsendingspliktige.

Siste frist 6. april

De som ennå ikke har levert, er varslet om tvangsavvikling. Dersom årsregnskapet ikke er levert innen 6. april 2018, vil Regnskapsregisteret varsle tingrettene om at tvangsoppløsning kan iverksettes.

Andel med regnskapsfører og revisor

Vi har sett nærmere på tallene, og det er som nevnt innledningsvis en fjerdedel som er registrert med regnskapsfører. Dette vurderer vi som relativt lavt, og det må påregnes at i en del tilfeller er regnskapsoppdraget opphørt. Vi benytter anledningen til å minne om viktigheten av å oppdatere Enhetsregisteret.

Tilsvarende er det en femtedel som er registrert med revisor. Halvparten av disse, 137 selskaper, er registrert med både revisor og regnskapsfører.

Selskaper som er varslet

Hvilke enheter som er varslet om tvangsoppløsning finner du via Brønnøysundregistrenes omtale av restansene.

Aktuelle kurs

Nettkurs
 • Finansregnskap 2
  Klokke Created with Sketch.
 • Skatte-/Avgiftsrett 3
  Klokke Created with Sketch.
 • RF-Regelv./GRFS 1
  Klokke Created with Sketch.
Nettkurs
 • Finansregnskap 4
  Klokke Created with Sketch.