Nytt styremedlem fra Regnskap Norge i Regnskapsstandardstyret

Hans Christian Ellefsen i Regnskap Norge er valgt inn som nytt styremedlem i Regnskapsstandardstyret (RSS).

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

årsmøte i Norsk RegnskaspsStiftelse 29. juni ble Hans Christian Ellefsen, leder for teknologi og innovasjon i Regnskap Norge, valgt som nytt medlem i RSS frem til 2023. Jan Terje Kaaby, medlem i Regnskap Norge, ble valgt som ny leder. 

RSS er det standardsettende organet i Norsk RegnskapsStiftelse. Organets hovedoppgaver er å vedlikeholde norske regnskapsstandarder, følge utviklingen av IFRS, delta i arbeidet med forenklet IFRS i Norge og fastsette standarder for små foretak og ideelle organisasjoner.

Ellefsen er statsautorisert revisor og IFRS-akkreditert fra sin tid i EY. For tiden jobber han med det nordiske prosjektet «Nordic Sustainability Reporting Standard for SMEs» i regi av Regnskap Norge i samarbeid med Nordic Accountant Federation (NAF). Han har tidligere vært leder av bokføringsstandardstyret i stiftelsen. 

Kaaby er siviløkonom, statsautorisert revisor, autorisert regnskapsfører og tidligere fagansvarlig for regnskap i Regnskap Norge. Han jobber i dag i Fagavdelingen i BDO, og er er spesialist på norske regnskapsregler, særlig bokføringsreglene.