Varsel om manglende årsregnskap 2016 lagt ut i Altinn

I alt ble 11.241 regnskapspliktige varslet om manglende årsregnskap pr 12. oktober. 1.361 regnskapsførere og 335 revisorer fikk samtidig oversikt over hvilke klienter som ikke har levert årsregnskap.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

I tillegg fikk i alt 15.519 solidaransvarlige melding om at årsregnskapet ikke er levert. 

Meldingene ble lagt ut i Altinn, og det ble i tillegg varslet pr e-post. E-postadressene er hentet fra kontaktinformasjonen i Altinn.

De som har årsregnskap til behandling hos Regnskapsregisteret mottok ikke varsel, og disse er heller ikke med på oversiktene som regnskapsførere og revisorer har mottatt.

Forsinkelsesgebyret er pt. oppe i kr 14.350.

Regnskapsførere

De 1.361 autoriserte regnskapsførerne som mottok oversikt over manglende årsregnskap, har i alt 4.782 kunder på sine lister.

Det er selvsagt mange årsaker til at regnskapsførere har kunder som ikke har levert årsregnskap. En relativt vanlig årsak er at Enhetsregisteret ikke er oppdatert med opphørte oppdrag. Vi minner derfor om at det er viktig at Enhetsregisteret holdes oppdatert, altså får beskjed om både nye og opphørte oppdrag.

Revisorer

335 revisorer mottok tilsvarende oversikt som regnskapsførerne, men er her antallet klienter som ikke har levert årsregnskapet samlet 3.771 stk.