Neste krisepakke må inneholde sterkere lut

Bedriftene trenger at staten trår til med direkte tilskudd. Gjør som danskene og innfør en kompensasjonsordning for dekning av faste kostnader, mener Regnskap Norge.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

Dette er et av flere forslag som Regnskap Norge har spilt inn til regjering og Storting opp mot neste steg i krisepakken. Mye har til nå vært konsentrert om å sikre likviditet. Nå trengs det direkte pengestøtte for å holde hjulene i gang.

Kompensasjon for faste kostnader

I Danmark vedtok Folketinget 19. mars en kompensasjonsordning for dekning av bedriftenes faste kostnader. Vår oppfordring er at Norge følger raskt etter med lignende ordning. Det vil være et viktig  og målrettet tiltak for å styrke bedriftene og hjelpe dem til å overleve gjennom krisen.

Andre forslag

I samme brev har Regnskap Norge tatt til orde for:

  • innføring av et minstefradrag for næringsdrivende (næringsfradrag)
  • redusert formuesskatt
  • midlertidig enring i tapsføringsregler mva, og
  • at nåløyet for bankgarantiordningen ikke blir for trangt

Saker for bransjen

I tillegg til sakene i brevet jobber vi i forhold til bransjens rammebetingelser, blant annet fristproblematikken. Vi gikk tidlig ut å ba om et raskt kommunisert sanksjonsamnesti. Her har vi nettopp fått positive nyheter fra Skatteetaten om at det ikke vil bli sanksjonert mot forsinkelser i innlevering av mva-melding og skattemelding næringsdrivende frem mot sommeren.

Vi følger opp videre for andre frister.

Der det er relevant følger vi også opp besluttede tiltak for å bidra til at de gjennomføres på en mest mulig praktikabel måte for næringslivet.

Nye krisetiltak kommer snart

Regjeringen fremmer proposisjon med nye tiltak på fredag. Vi holder dere oppdatert på hjemmesiden.