BankID på mobil gjøres tilgjengelig i ID-porten fra november

Dette forenkler innlogging i blant annet Altinn.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

Regnskap Norge har i lengre tid arbeidet for å få BankID for mobil som innloggingsmetode i ID-porten, og nå melder Difi at det har inngått avtale med BankID Norge AS om nettopp dette. BankID for mobil skal gjøres tilgjengelig i ID-porten fra november.

Regnskap Norge ser dette som en god forenkling for regnskapsbransjen, ikke minst ved behov for innlogging i Altinn og andre offentlige portaler når regnskapfører arbeider utenfor ordinær kontorplass. Innloggingsmetoden vil dessuten være et godt alternativ for regnskapsførere som ikke ønsker å medbringe sin personlige kodebrikke for BankID mellom hjem og arbeidssted.

Avtalen som er inngått gjelder kjøp av sertifikattjenester på høyeste sikkerhetsnivå (nivå 4). Dette gir tilgang til alle tjenester.

I regnskapsbransjen er det fortsatt mest vanlig å benytte enten en av de opprinnelige innloggingsalternativene i Altinn eller ID-portens MinID (engangskoder på SMS eller PIN-koder på tilsendt kodebrev). Dette er innloggingsmetoder som ikke gir tilgang til alle tjenester. Det kan derfor være hensiktsmessig å bytte til BankID-løsningene og/eller Buypass, som vi vet mange i bransjen har gode erfaringer med. En tredje leverandør på sikkerhetsnivå 4 er Commfides. 

De opprinnelige innloggingsmetodene i Altinn kan inneholde enda lavere sikkerhetsnivå enn MinID, og vil for mange oppleves som uhensiktsmessige å bruke i og med at det er flere tjenester som ikke er tilgjengelige. Vi regner for øvrig med at disse opprinnelige alternativene vil bli faset ut til fordel for ID-porten, herunder at flere tjenester vil kreve enten sikkerhetsnivå 3 eller 4.

Les mer om sikkerhetsnivåer her.

Les pressemelding om BankID for mobil fra Difi.

Les pressemelding om BankID for mobil fra BankID Norge AS.