Slik sikrer du at kundene ikke blir ilagt tvangsmulkt

Bruk to minutter på å lære hvordan du kan søke opp varsler om tvangsmulkt.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

Skatteetaten har sendt ut en mengde varsler om tvangsmulkt den siste tiden. Dessverre har regnskapsførere foreløpig ikke fått kopi av varslingen som foretas på e-post. Som registrert regnskapsfører på foretaket vil du likevel kunne se varslene som legges ut i Altinn. 

Vi har laget en veileder som hjelper deg med å søke opp om noen av dine kunder har fått slikt varsel. Videoen er på to minutter.

Slik søker du opp varsler om tvangsmulkt

Søketjenesten er nyttig både for daglig leder, kvalitetsansvarlige, teamledere og den enkelte medarbeider i regnskapsforetak. Søket kan også benyttes for medarbeidere i interne regnskapsavdelinger.

Dette søket gir deg trygghet for at alle oppgaver er levert og ikke minst godkjent.

Det å foreta et slikt søk jevnlig, kan være et godt kvalitetssikrende tiltak.

Søket skal fange opp både a-meldinger, aksjonærregisteroppgaver og andre tredjepartsopplysninger. Søket skal også fange opp skattemeldinger for formues- og inntektsskatt (altså selvangivelser) når den tid kommer. Vi må likevel ta forbehold ved om skatteetaten er flinke og bruker samme tekst i alle typer tvangsmulktvarsler. Vi følger opp dette med Skattedirektoratet.

Søket fanger foreløpig ikke opp varsel om ikke levert mva-oppgave. Disse sendes inntil videre ut pr tradisjonell post til foretaket. 

Ser du et varsel som ikke er omfattet av oppdraget?

Hvis du ser et ulest varsel som gjelder en rapportering som ikke omfattes av oppdraget som dere har for kunden, vil vi anbefale sterkt å likevel varsle kunden om forholdet. 

Varsel til tidligere kunde

Dersom du ser et varsel som gjelder en kunde du ikke lenger har oppdrag for, mener vi det er god service å melde fra til denne tidligere kunden. Dette gjelder dersom varselet har status ulest.

Du bør selvsagt benytte anledningen til å oppdatere Enhetsregisteret.  

Relevante artikler

Vil du heller lese hvordan du søker opp varslene? Klikk her.

Regnskapsfører får ikke kopi av varsler.