Usikker på om dine kunder kan ha fått varsel om tvangsmulkt?

Det er flere metoder å følge opp status innlevering og mulig varsel om tvangsmulkt. Her får du tips.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

I etterkant av vår artikkel om at regnskapsførere ikke får varsel om manglende innlevering av oppgaver på kundene, har et par av våre medlemmer tipset om hvordan du kan finne ut av status ved å bruke Avansert søk i Altinn. Her videreformidles tipset.

Avansert søk

Den eller de som har tilgang på samtlige av regnskapsforetakets kunder i Altinn kan velge Avansert søk i Altinns venstremeny.

De som ikke har tilgang på alle kunder, kan på tilsvarende måte sjekke status på egne kunder.

Begrens søket

Huk av for "Alle jeg kan representere". Velg rett periode. For tredjepartsopplysninger som aksjonærregisteroppgaven og a-meldinger vil "Siste år" kunne brukes. 

Under "Vis bare" kan du gjøre flere alternative valg. Du kan for eksempel velge skjema og status. Vår tipser tok ikke dette i bruk, men valgte Skatteetaten i "Fra etat" og skrev inn "mangelfull" i "Søk på tittel".

Ordet "mangelfull" er benyttet i melding som gjelder vedtak om tvangsmulkt for både aksjonærregisteroppgaven og oppgaven for kostnader ved pass og stell av barn. Et annet begrep som sannsynligvis vil fange opp alle varsler om bruk av tvangsmulkt er både "vedtak" og "tvangsmulkt".

Tips oss gjerne

En stor takk sendes medlemmene som tipset oss. Har du også gode tips? Send oss veldig gjerne noen ord til fagsupport@regnskapnorge.no.