Konsernregnskap - del 1

Oppdatering:
Regnskapsfører
Revisor
  • Regnskapsfører:
  • Finansregn. 4
    Klokke Klokke ikon
  • Revisor:
  • Finansregn. 4
    Klokke Klokke ikon
Medlem: 2200,- Ansatt i medlemsbedrift: 2200,- Normalpris: 3000,- *eks. mva på nettkurs og servering
Medlem: 2200,- Ansatt i medlemsbedrift: 2200,- Normalpris: 3000,- *eks. mva på nettkurs og servering
Kurset gir grunnleggende kunnskap om reglene for utarbeidelse av konsernregnskap, herunder om omfanget av og innholdet i konsernregnskapsplikten. Kurset tar utgangspunkt i de norske reglene om virksomhetskjøp og konsernregnskap, samtidig som de viktigste avvikene i IFRS også påvises. Kurset forklarer forskjellene mellom stiftelse og oppkjøp, transaksjon og kontinuitet, full konsolidering og egenkapitalmetode. Prinsippene for behandling av merverdianalyse, eliminering av interne transaksjoner og minoritetsinteresser blir også forklart. Kurset er publisert i 2024.
Del:

Kurset er første del av to nettkurs om konsernregnskap. Del 2 av kurset går videre og viser i større grad eksempler på den praktiske gjennomføringen.

Målgruppe

Kurset retter seg mot deg som jobber med konsernregnskap eller inngår i konsernstab og som ønsker å holde deg oppdatert eller øke sine kunnskaper innenfor dette feltet. Kurset passer også for deg som leverer input til konsernstab. 

Kurset er relativt avansert og passer derfor best for deltakere med god regnskapsteoretisk bakgrunn og solid regnskapsforståelse.

Innhold

  • Konsernregnskapspliktens omfang
  • Full og begrenset konsolidering
  • Stiftelse versus oppkjøp av selskap
  • Transaksjon eller kontinuitet ved oppkjøp
  • Kostmetode, egenkapitalmetode og bruttometode
  • Merverdianalyse
  • Minoritetsinteresser
  • Eliminering av interne transaksjoner 
  • Avhendelse av konsolidert selskap

Gjennomføring

Nettkurs. Som kontrollfunksjon vil hver kurssekvens avsluttes med et kontrollspørsmål hvor du må velge rett svar blant 3 alternativer. Du må svare riktig på spørsmålet før du kan gå videre til neste sekvens. Fra dagen du kjøper kurset har du 180 dager på deg til å fullføre kurset.

Pris

Medlem: 2200,-
Ansatt i medlemsbedrift: 2200,-
Normalpris: 3000,-
*eks. mva på nettkurs og servering

  • Portrett av Roy Kristen Kristensen
    Kursleder:
    Roy Kristen Kristensen
    Høyskolelektor, BI