Til hovedinnhold

Regnskap Norge

Regnskap Norge

Tjenestepensjon

Foretaksrett3 timer
Ung jente med sparegris. Foto.

Målet med kurset er at deltakerne skal få grunnleggende kunnskap om tjenestepensjonsreglene i privat og offentlig sektor, regler om AFP og oversikt over skattemessige forhold knyttet til pensjon. Kurset er publisert i 2022.

Kurset skal bidra til at deltakeren kan håndtere pensjonsdelen knyttet til GRFS punkt 5.6.9.

Målgruppe

Dette kurset henvender seg til alle som jobber med personal- og pensjonsspørsmål eller jobber som regnskapsfører med ønske om å bistå kunder i slike spørsmål. Kurset henvender seg også til personalansvarlige/-medarbeidere hos arbeidsgiver. Kurset krever ingen spesielle forkunnskaper.

Innhold

Kursinnhold:

Sekvens 1:

Hovedlinjer i pensjonsretten

  • Formål med pensjonssystemet 
  • Oversikt pensjonssystemet 
  • Folketrygden kontra tjenestepensjon
  • Obligatorisk tjenestepensjon (OTP)

Tjenestepensjon i privat sektor

  • Innskuddspensjon, ytelsespensjon og hybridpensjon

Sekvens 2:

Offentlige tjenestepensjonsordninger

  • Statlig og kommunal tjenestepensjon

Individuelle pensjonsavtaler

Sekvens 3:

  • AFP i privat sektor
  • AFP i offentlig sektor (inkl. ny offentlig AFP)
  • Skattemessige forhold knyttet til pensjon

Gjennomføring

Streamet forelesning - Nettkurs. Som kontrollfunksjon vil hver kurssekvens avsluttes med et kontrollspørsmål hvor du må velge rett svar blant 3 alternativer. Du må svare riktig på spørsmålet før du kan gå videre til neste sekvens. Fra dagen du kjøper kurset har du 180 dager på deg til å fullføre kurset.
Kursleder
Benedicte Hille
Stillingstittel
Advokat
Arbeidsgiver
ADVOKATFIRMAET HELMR AS
Portrettbilde av Kari Bergeius Andersen
Kursleder
Kari Bergeius Andersen
Stillingstittel
Advokat / Partner / Styreleder
Arbeidsgiver
ADVOKATFIRMAET HELMR AS
Oppdateringstimer:
Regnskapsfører:
Foretaksrett
3 timer
Revisor:
Foretaksrett
3 timer

Pris pr. deltaker
Medlem: 1800,-
Ansatt i medlemsbedrift: 1800,-
Normalpris: 2600,-
eks. mva på nettkurs og på servering på fysiske kurs