Årets Overskudd 2023: Her er finalistene

Stolthet over yrket, kompetanseutvikling og omstillingskompetanse kjennetegner årets finalister.

Del
Regnskap Norge gratulerer finalistene til bransjeprisen Årets Overskudd! F.v.: Geir Braathe, Ramona Hevrøy og May-Britt Trydal-Jensen.

Regnskap Norge deler for sjette gang ut prisen Årets Overskudd under høstens store høydepunkt – Overskudd 2023.

Juryen har nå kåret tre finalister som kjemper om tittelen som Årets Overskudd 2023 og et valgfritt kompetanseprogram fra Regnskap Norge til en verdi av inntil 55.000 kroner.

Finalistene er:

  • Mai-Britt Trydal-Jensen, daglig leder i Landbø Regnskap AS i Arendal
  • Geir Braathe, daglig leder i Abacus Ratio AS i Son
  • Ramona Hevrøy, avdelingsleder i Økonomihuset AS Avd. Sotra

Mai-Britt Trydal-Jensen

Mai-Britt er daglig leder i Landbø Regnskap AS. Der fungerer hun som «kapteinen» til de 21 ansatte i foretaket, som for øvrig består av 20 kvinner og én mann. Landbø Regnskap har én regel: De bistår ikke næringsdrivende med årsoppgjør basert på skattyters egen regnskapsførsel i såkalte «enkle programmer». Hvis Landbø Regnskap skal gå god for tallene, skal de selv stå bak regnskapet.

Kolleger beskriver Mai-Britt som faglig dyktig, uredd og fremoverlent. Hun er hjelpsom og følger opp de ansatte på en beundringsverdigmåte.

 Juryens kommentarer:

Landbø Regnskap AS har en god og jevn vekst. Mai-Britt har lang fartstid i bransjen og fremstår som en tilstedeværende leder – både for de ansatte og kundene. Det er også tydelig at May-Britt er stolt over yrket og verdien av et godt regnskap.

Geir Braathe

Geir er daglig leder i Abacus Ratios AS, som i løpet av fem år har gått fra én til 20 ansatte. Abacus Ratios leverer «all inclusive regnskap» til fastpris. Fastprisen gir rom for samarbeid mellom de ansatte som ikke behøver å føre timer og gir plass til kompetanseutvikling. Faktisk bruker de ansatte 20 % av stillingen til kurs og videreutvikling.

Ifølge kolleger er Geir fremoverlent med tanke på automatisering og effektivisering. Han tar gjerne i bruk nye verktøy, som ChatGPT. Geir er også opptatt av å rekruttere personer med ulik bakgrunn, utdannelse og kompetanse. Kolleger mener nettopp det gjør dem i stand til å bedre forstå kundenes behov.

Juryens kommentarer:

Abacus Ratio AS har en imponerende vekst. Fastpris og «all inclusive regnskap»-konseptet skaper forutsigbarhet for kunden og viser viktigheten ved å effektivisere prosesser. Geir er opptatt av kompetanse og viser at det er mulig også i mindre foretak.

Ramona Hevrøy

Ramona Hevrøy er avdelingsleder i Økonomihuset AS Avd. Sotra. Hun har stått stødig gjennom oppkjøp og har vært utelukkende positiv gjennom omstillingsprosessen. Kolleger beskriver henne som en trygghet for de ansatte og en god sparringspartner for ledelsen. Hun ufarliggjør utfordringer og angriper dem på en strukturert måte, alltid med et smil rundt munnen.

Kandidaten entret bransjen ved en tilfeldighet. Hun begynte karrieren som sekretær etter å ha studert økonomi og administrasjon, men fikk kjapt nye oppgaver og ansvar. Det ledet henne til å autorisere seg som regnskapsfører. Ifølge kolleger bidrar hennes historie til å rekruttere unge til bransjen.

Juryens kommentarer:

Å stå stødig gjennom omstillingsprosesser er en viktig egenskap. Konsolidering er en bransjetrend, og flere aktører vil oppleve omstillingsprosesser i tiden som kommer. Ramona innehar også kvaliteter som er viktige når man driver en avdeling.

Kåring av Årets Overskudd 2023

Vinneren av Årets Overskudd 2023 offentliggjøres 12. september under festmiddagen på konferansen Overskudd.

Prisen bygger stolthet i bransjen. Den skaper samhold og fremmer en kultur hvor bransjekolleger heier på hverandre.

Årets Overskudd er regnskapsføreren som inspirerer kollegaene så vel som kundene sine, som omfavner utvikling, som villig deler kompetanse, som løfter yrket og bransjen og som får smilet frem på kontoret.

Juryen består av Ingebjørg Harto, styreleder i Regnskap Norge, Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Regnskap Norge, og Siri Nilssen, CEO i Amesto AccountHouse.