Dropp regnskapsføreren! Eller? Fiken-sjefen svarer

Hør Fiken-sjefens kjærlighetserklæring til regnskapsføreren.

Del
Hvorfor bør regnskapsfører samarbeide med Fiken? Hør Bendik Gill Bakken, CEO i Fiken, fortelle hvorfor.

I denne ukens podcast-episode prater vi med Bendik Gill Bakken, CEO i Fiken. Vi hopper like godt ut i det med bena først og spør: Er Fiken fortatt ute etter å utrydde regnskapsføreren?

– For å svare tydelig og klart på det, så klart er vi ikke det, sier Fiken-sjefen: – Regnskapsføreren har en stor og kjempeviktig plass.

Han skjønner likevel hvorfor spørsmålet stilles. Bendik forteller at det er ca. 10 år siden Fiken ble startet, og at tonen den gang var provoserende og annerledes.

– Når du starter noe nytt, så delvis ut av uvitenhet og delvis for å slå frem i den store jungelen, slår du på jungeltrommen. Og det er blitt sittende ved oss siden. Det er på mange måter synd og noe jeg skulle ha hatt ugjort, sier han om tonen i oppstarten.

Samtidig oppfordrer Bendik regnskapsbransjen til å møte ny teknologi med nysgjerrighet og ikke frykt. – Hvordan tenker dere? Hva er vår rolle? Hvordan kan vi jobbe sammen til kundens beste? Det er spørsmål regnskapsførerne kunne spurt. Man kan mene mye om seg selv og egen posisjon, men man må alltid ta utgangspunkt i hva som om er det beste for problemet man løser. Og det svaret er det kunden som sitter på.

Fiken for de små og mange

Bendik forteller om sine mange møter med fremoverlente regnskapsførere. Samtidig drømmer han om at regnskapsbransjen blir enda mer fremoverlent.

– Bransjen er i en transformasjon, og teknologien som vi representerer – automatisering – er et godstog. Det nytter ikke å stille seg på togskinnen, rekke opp hånden og si stopp. For toget kjører over deg. Du må tilpasse deg og finne ut av hvordan gjøre ting annerledes, sier han.

– Fiken er laget for de små og mange. Mye rundt regnskap er regelbasert og enkelt, og egnet for et IT-system å automatisere. Og så er det mye med regnskap som er komplekst, og hvor det må et menneske inn for å gjøre en helhetsvurdering.

Samarbeider med regnskapsførere

Fiken har noen anbefalte regnskapsførere som de samarbeider med. Og ifølge Bendik samarbeider de stadig mer med regnskapsforetak.

– Vi får mange spørsmål, og vi henviser til de regnskapsførerne vi anbefaler. Så vi prøver å gi dem mye business. Og vi måler også hvor fornøyde kundene er med dem. Vi prøver også å knytte dem til oss, og vil veldig gjerne ha input på hvordan systemet, samhandling og funksjonalitet kan bli bedre, forteller han.

Så hvorfor mener Bendik at regnskapsfører bør samarbeide med Fiken?

  1. Mer business
  2. Et velegnet verktøy
  3. Et miljø som snur seg fort.

Hør episoden for å lære mer om Fiken, samarbeidet med regnskapsføreren og deres tanker om forenklinger for små og mellomstore bedrifter.

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify    

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC