Hvordan henger lønn, HR og regnskap sammen?

Stadig flere regnskapsforetak tilbyr lønns- og HR-tjenester til kundene. Men hvordan henger egentlig lønn og HR sammen med regnskap? Få svar i fersk podcast-episode.

Del
Lønn og HR er en naturlig forlengelse av det regnskapsføreren allerede gjør, sier Hilde Elvestuen, direktør for HR og i Regnskap Norge. Foto: CF-Wesenberg

Hilde Elvestuen er direktør for HR og fagstøtte i Regnskap Norge. Hun brenner for en god lønnshverdag. Det betyr rett lønn til rett tid og rett person. Og for de som jobber med lønn handler det om struktur, rutiner, tilrettelegging og gode forventningsavklaringer.

Tilby kundene en totalpakke

Regnskap Norge opplever en gryende etterspørsel etter kompetanse på lønn og HR. Derfor tilbyr organisasjonen det populære sertifiseringsprogrammet for lønn og HR-administrasjon, som ifølge Hilde gjør regnskapsføreren i stand til å tilby en totalpakke til kunden.

Hør henne fortelle om:

  • Bakgrunnen for sertifiseringsprogrammet
  • Innholdet
  • Hvordan programmet er bygget opp
  • Hvem som har nytte av programmet

Hva har lønn og HR med regnskapsoppdraget å gjøre?

Ukens podcast-gjest forteller at lønn og HR er en naturlig forlengelse av det regnskapsføreren allerede gjør.

– For å kunne gjøre et godt regnskapsoppdrag, så handler det om å jobbe tett med kunden og kjenne kunden godt. Det kan du gjøre med å også gjøre lønnsoppdragene og HR-a oppgaver, sier Hilde og fortsetter:

– Og så er det klart at lønn er grunnlagsdata til regnskap, så det er en kvalitetssikring i begge ender.

Hilde gir deg også siste nytt innen lønns- og HR-området. I 2024 har det kommet nye regler i arbeidsmiljøloven som blant annet gjelder arbeidsmiljøutvalg, verneombud og arbeidsavtaler.

Bli oppdatert i Regnskap Norge-podden!

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC