Hvorfor er regnskap gøy? Studenten svarer

Livslang læring, variasjon og teknologisk utvikling er blant årsakene til at ukens gjest har valgt å studere regnskap.

Del
Mathias Helseth er økonomistudent og regnskapsmedarbieder. Hør hvorfor han synes regnskapsbransjen er spennende!

Ukens podcast-gjest er Mathias Helseth. Han er økonomistudent ved Høgskolen i Innlandet, regnskapsmedarbeider i Accountor, økonomi og systemkonsulent i iakta og studentmedlem i Regnskap Norge. 

Vi spurte han: Hvorfor har du valgt regnskapsyrket? 

Du blir kanskje overrasket over at det var reise og diettregelverket som trigget Mathias’ interesse. Ikke fordi reise og diett nødvendigvis er så spennende, men på grunn av dets kompleksitet. 

Det at regnskapsyrket er utfordrende, er nemlig én av grunnene til at økonomistudenten synes regnskap er gøy. Mathias falt også for regnskapsfagets evige endring, krav til kompetanseutvikling og variasjon. Dessuten mener han at bransjen er en spydspiss for teknologisk utvikling! 

Regnskapsyrket blir mer spesialisert 

Regnkapsbransjen har vært igjennom store endringer og den klassiske bokføringen er på vei bort. Ifølge Mathias vil den kontinuerlige automatiseringen av standardiserte prosesser føre til at regnskapsførerne blir mer spesialiserte, både når det kommer til systemer, rutiner, segmenter i næringslivet og arbeidsoppgaver.  

Personlig er han opptatt av bærekraft og omstilling. Før du kan løse et problem, må du kunne måle det, sier han. Derfor er bærekraftsrapportering viktig. 

Hør mer om karrieremulighetene dersom du velger regnskapsyrket, U35 – nettverket for unge regnskapsførere og økonomistudentens tanker om utviklingen i regnskapsbransjen i denne pocast-epsioden.

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify    

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC