Trenger regnskapsbransjen en Petter Stordalen?

Ukens podcast-gjest skulle absolutt ikke følge pappas fotspor. Allikevel endte Charlotte Søvik opp som statsautorisert regnskapsfører.

Del
Regnskapsbransjen mer fargerik enn mange tror, sier Charlotte Søvik i Økonomihuset i ukens podcast-episode. Foto: Regnskap Norge

Charlotte er et fargerikt fyrverkeri, og er – som bergensere flest – glad i å prate og glad i mennesker. Derfor fristet ikke pappas yrkesvei, som tilsynelatende bestod av mye tasting på tastaturet og skjermtid.

Under studietiden begynte imidlertid lange kveldsvakter i restaurantbransjen å tære på tidlige forelesninger. Plutselig fristet de mer stabile rammene på pappas kontor. Og jammen ble hun ikke overrasket av både menneskene og bransjen.

– Jeg er glad i mennesker og at det skjer ting, så jeg tenkte at det der er ikke noe for meg. Men så begynte jeg å jobbe, og så var det mye kundekontakt, mange spennende mennesker og teknologi, sier Charlotte i Regnskap Norge-podden.

Nå jobber bergenseren som forretningsutvikler og statsautorisert regnskapsfører i Økonomihuset AS.

Er du regnskapsfører? 😲

Ifølge Charlotte er regnskapsbransjen mer fargerik enn mange tror. Selv tropper bergenseren opp til podcast-innspilling i knalloransje dress.

Nettopp på grunn av sin friske stil, har hun flere ganger opplevd at folk blir overrasket over at hun er regnskapsfører. Det vil hun gjøre noe med!

– Jeg mener du kan være seriøs i både oransje og rosa dress. Jeg tror mange nok vil ha Petter Stordalen som regnskapsfører. Og kanskje trenger vi en Petter Stordalen i regnskapsbransjen, sier hun med et glimt i øyet.

Teknologi + regnskap = sant

Charlotte er opptatt av teknologi og effektivisering.

– Teknologi er avgjørende i bransjen. Klarer du ikke å henge med der, så detter du av på et tidspunkt, sier hun.

Samtidig er hun tydelig på at teknologen trenger menneskene.

– Teknologien er god på behandling og analyse av data, mens menneskene er god på relasjoner. Har du gode mennesker komponert med god teknologi, så tror jeg du kommer langt.

Hør episoden og få et innblikk i hvorfor Charlotte synes regnskapsbransjen er spennende og hennes tanker om bransjens omdømme dog utviklingen i bransjen.

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify    

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC