U35 gir meg nettverket jeg trenger

Sally Hussein (33) er fersk regnskapsfører og har deltatt på U35 for første gang. - Jeg bygger et nettverk for å utvikle meg til det beste for kundene mine, sier Sally.

Del
- Jeg får mange råd og tips fra kolleger under U35-samlingen, sier Sally. Foto: Regnskap Norge

Hun er en av 110 regnskapsførere som fant veien til vårens U35-samling i regi av Regnskap Norge. Sally er ansatt iRegnskap i Kristiansund, et av byråets fem kontorer.

– Jeg har utdannelse innen økonomi og petroleumslogistikk, men i rollen som regnskapsfører er jeg fersk. Det er bare åtte måneder siden jeg startet. Læringskurven er bratt, spennende og givende på én gang, forteller Sally.

Gir trygghet

Sally forteller det er flere grunner til at hun grep muligheten til å være med på sin første U35-samling.

– Her blir vi kjent med andre kolleger som vi kan holde kontakten med utenom samlingene. Det gir trygghet, tilhørighet og trivsel. Vi har noen flere fellesnevnere enn med eldre kolleger som har vært lenge i yrket, sier Sally.
Hun er klar på at U35 er viktig for de unge og ferske i bransjen.

– U35 gir meg nettverket jeg trenger. Nettverk er viktig for å utvikle meg til det beste for kundene mine. I rollen som regnskapsfører er ikke bare selve faget viktig, men også hvordan vi kommuniserer med kundene. Erfaring og tips fra kolleger er nyttig for meg, forteller Sally.

Fleksibel jobb

Det er ikke tilfeldig at hun jobber med økonomi.

– Jeg er opprinnelig fra Irak. Det er 13 år siden jeg kom til Norge. Min pappa bor fremdeles i Irak. Der jobber han i Utenriksdepartementet, og har ansvaret for å føre kontroll med regnskapene til Irak sine ambassader verden over. Jeg har oppvokst med tall, og av søskenflokken på fem er vi tre som jobber med økonomi. Jeg er sikker på at jeg er arvelig belastet, sier Sally og smiler.

Hun er gift og to barn. Fleksibilitet i forhold til familielivet var viktig da valget falt på å bli regnskapsfører.

– Jeg kan jobbe når og hvor som helst fra. Det gir en frihet i arbeidshverdagen, og gjør at kabalen går lettere opp på hjemmebane. Jeg er ikke låst til en bestemt arbeidstid, sier Sally.

Viktig fellesskap

Hun oppfordrer flere av sine yngre kolleger til å være med på U35.

– Det er gjennom fellesskap vi utvikler oss - ikke bare faglig, men også personlig. Det kjennes både trygt og morsomt å ha kontakt med jevnaldrende kolleger rundt omkring i landet, sier Sally.

Dette blir Rune Aale-Hansen glad av å høre. Han er administrerende direktør Regnskap Norge og opptatt av at foreningen skal ha de unge.

– Sally er et strålende eksempel på en kapasitet bransjen vår trenger. U35 er et satsingsområde som kommer tydelig frem i strategien vår. Vi jobber hardt for på den ene side å ta vare på de ferske i bransjen gjennom arenaer som U35, samtidig som vi er opptatt av rekruttering til bransjen. Mange byråer sliter med å få tak i medarbeidere, og vi vil bidtra med alt vi kan, forteller han.