Beskytt deg mot svindel på e-post

E-post blir i stadig økende grad misbrukt av hackere for å svindle bedrifter. Det finnes en enkel løsning som styrker IT-sikkerheten, og som koster lite! Til tross har kun 3 av 10 bedrifter i Norge tatt denne i bruk.

Del
Slik kan du styrke IT-sikkerheten i bedriften din på en enkel og rimelig måte. Foto: Pexels

Løsningen heter DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance), SPF (Sender Policy Framework) og DKIM (DomainKeys Identified Mail). De tre standardene bidrar til å bekjempe svindel og phishing-angrep.

Implementering av disse standardene sikrer at mottakerne kan verifisere at e-poster faktisk kommer fra den oppgitte avsenderen, og reduserer risikoen for at bedriftens identitet blir misbrukt i ondsinnede hensikter.

Hvorfor ta i bruk DMARC, DKIM og SPF?

 • Troverdighet og tillit:
  Ved å aktivere disse sikkerhetsprotokollene viser regnskapsføreren at virksomheten tar e-postsikkerhet på alvor. Dette bidrar til å bygge tillit hos kunder, leverandører og andre forretningspartnere. En pålitelig e-postkommunikasjon styrker bedriftens omdømme og troverdighet.
 • Sikkerhet for finansielle transaksjoner:
  I regnskapsbransjen er e-post ofte brukt for å kommunisere om økonomiske transaksjoner. Implementering av DMARC, DKIM og SPF beskytter bedriften mot manipulasjon av slike e-poster, sikrer integriteten til finansielle meldinger og reduserer risikoen for økonomisk svindel.
 • Overholdelse av personvernregler:
  Norge og EU har strenge personvernregler (GDPR), og sikker e-postkommunikasjon er avgjørende for å overholde disse reglene. Å beskytte sensitive regnskapsdata gjennom riktig konfigurerte e-postinnstillinger bidrar til å oppfylle personvernkravene og unngå potensielle juridiske konsekvenser.
 • Forebygging av datatap og informasjonslekkasjer:
  Ved å implementere DMARC, DKIM og SPF kan regnskapsførere redusere risikoen for uautorisert tilgang til sensitive data. Dette er spesielt viktig for små og mellomstore bedrifter, da konsekvensene av datatap eller informasjonslekkasjer kan være ødeleggende.

Generelt sett er det å ta e-postkommunikasjonssikkerhet på alvor en viktig del av en helhetlig tilnærming til bedriftens datasikkerhet. Implementering av DMARC, SPF og DKIM bidrar til å beskytte regnskapsførernes digitale økosystem og opprettholde integriteten og påliteligheten til deres kommunikasjon.

Hvordan kommer en i gang med DMARC, SPF og DKIM?

Vi anbefaler å ta kontakt med IT-avdelingen eller IT-leverandøren deres da det krever visse tilganger for å få det iverksatt.

Les mer her