Admento-sjefen: Rekk opp hånden, damer!

Ukens podcast-gjest er opptatt av kjønnsbalanse og mener at kvinner må være flinkere til å støtte hverandre til å ta lederstillinger. Hun spør også: Hvorfor heter det egentlig regnskapsførsel?

Del
– Du må vise at du kan og vil, sier Marit Fuglem Høgli, adm.dir. i Admento AS, til kvinner som vurderer lederstillinger. Foto: Ida Angvik

Marit Fuglem Høgli er administrerende direktør i Admento AS. Hun brenner for kjønnsbalanse i lederstillingene i regnskapsbransjen, og i næringslivet generelt.

Sammen med Rune Aale-Hansen diskuterer hun hvorfor det er flere menn enn kvinner i topplederstillingene, hva bransjen kan gjøre og hva Regnskap Norge kan gjøre.

– Det viktigste jeg vil si til damer, det er at dere må rekke opp hånden. Du må ikke sitte og vente på at muligheten byr seg. Du må vise at du kan og vil, oppfordrer hun.

Hvorfor regnskapsførsel?

Marit er tydelig stolt av bransjen sin! Men hvorfor kaller vi det regnskapsførsel? spør hun.

Ifølge Admento-sjefen er regnskap i dag så mye mer enn regnskapsførsel.

– Regnskapstjenester er fortsatt en stor del av tjenestene som tilbys, men regnskapstjenester er ikke det samme i dag som før, men det kalles fortsatt regnskapstjenester. Det er mye mer som ligger i begrepet regnskapstjenester, sier Marit.

Utviklingen i regnskapsbransjen

Admento-direktøren er klar i sin tale når det gjelder regnskapsbransjens fremtid. Den vil være mer digitalisert, attraktiv og profesjonell, og bestå av større enheter.

Om 10 år tror Marit at bransjen ser mer ut som konsulentbransjen og at flere større virksomheter out-sourcer økonomifunksjonen.

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC