Hvordan gjøre regnskapsbransjen attraktiv

Framsnakking av bransjen, tydelige karriereveier og employer branding kan ifølge ukens podcast-gjest bidra til økt rekruttering.

Del
Peer Veiby har ansvaret for ECIT Academy. Hør ham fortelle om opplæringsprogrammet for nyutdannede og få tips til onboardingsprosessen.

Hvorfor er rekruttering til bransjen utfordrende? Hva skal til for å lykkes med rekruttering? Og hva gjør ECIT for å være en ettertraktet arbeidsgiver? Det svarer Peer Veiby, Managing Partner i ECIT og daglig leder for ECIT Veiby Akonto AS, på i ukens episode.

Rekrutteringsutfordringen er ikke ny for bransjen. Men Ifølge Peer har den aktualisert seg den siste tiden. ECIT jobber med å fremsnakke seg selv og bransjen, synlighet og employer branding. Det handler blant annet om å ansette nyutdannede, være til stede på skolene og bruke sosiale medier, forteller han.

Slik onboarder ECIT nyutdannede

I ECIT skal alle nyutdannede som begynner i regnskapsvirksomheten gjennom selskapets eget ECIT Academy-program. – Dette er et samlingsbasert program som går over to år, med til sammen syv samlinger, forteller Peer.

Peer har ansvaret for ECIT Academy. Det er ikke vanskelig å forstå at han har et brennende engasjement for opplæringsprogrammet og hva det skal tilføre både foretaket og ansatte.

Hør ham fortelle om opplæringsprogrammet og hvilke erfaringer ECIT har med akademiet så langt.

Er du et mindre foretak? Peer gir deg tips til hvordan gjennomføre onboarding av nyutdannede.

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify    

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC