Overskuddet som gir overskudd leverte igjen!

Overskudd ble svært vellykket også i 2023. Hvis du har kolleger som kommer hjem fra dette arrangementet med hendene jublende høyt over hodet, kan vi her fortelle deg hva det skyldes.

Del
Over 600 regnskapsfolk var denne uken samlet til faglig og sosialt påfyll under konferansen Overskudd.

Når Regnskap Norge arrangerer Overskudd én gang i året, så er det for å gi medlemmene nettopp dét: Overskudd.

Og skal vi dømme etter summingen i myldrehallen utenfor kongressalen på Thon Hotel Oslo Airport denne uken, så lyktes det riktig godt i år. 

To boblende energiske konferansierer – podcast-vennene Einar Tørnquist på tirsdagen, med Jan Thomas som overraskende «wildcard» på onsdagen – ledet 650 deltagere fra hele landet gjennom et bredspektret program av skarpskodde innlegg med fokus på blant annet kvalitet, omdømme, etikk, anti-hvitvasking, kunstig intelligens og IT-sikkerhet.

Deltagerne fikk seg nok ikke minst en tankevekker da den ferske omdømmeundersøkelsen ble presentert. På oppdrag fra Regnskap Norge har kommunikasjonsbyrået Apeland gjort en omdømmemåling hvor de har spurt publikum om deres inntrykk av regnskapsbransjen – og fått til svar at vi ligger like over revisorbransjen i aktelse, og godt over advokatenes omdømme. Vel ligger IT-bransjen et lite hestehode foran, men noe må man da også ha å strekke seg etter!

Programmet var ikke mer tettpakket enn at deltakerne fikk rikelig med tid til å hilse på gamle kjente, stifte nye bekjentskaper og delta på utstillernes mange stand-konkurranser. Og det var heller ikke mer fagtungt enn at det ble plass til en livsbejaende virvelvind av et innlegg fra kreft-overleveren Christine Koht, komplett med puppeklemmer, gåstol-løfting og 650 engasjerte par armer løftet høyt og jublende over hodet mer enn én gang.

Festmiddagens konferansier – den uredde, treffsikre og hylende morsomme komikeren Trine Lise Olsen – fikk dermed et godt utgangspunkt når hun skulle lose forsamlingen gjennom kvelden. Der ble Geir Braathe i Abacus Ratio utropt til Årets Overskudd 2023, og May-Britt Westreng fikk Regnskap Norges hederstegn for sitt utrettelige arbeid og årelange engasjement i bransjens og foreningens tjeneste.

– Det har vært fantastisk hyggelig å se hvor godt dette arrangementet ble tatt imot av medlemmene. Mange administrasjonen har jobbet med dette i lang tid, for å få til et både faglig og festlig program som treffer og inspirerer medlemmene – som jo er et svært kvalitetsbevisst publikum. Da er det så gøy at det går så godt hjem som det vi her kunne se, og forhåpentligvis bidrar til energipåfyll, overskudd og nyttig faglig innsikt, sier adm. direktør Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge.

Arbeidet med neste års arrangement er allerede i gang, og frem til 22. september er det faktisk en spesiell «early-early bird» rabatt for deg som vil være med når Overskudd 2024 går av stabelen 10.-11. september. Meld deg på her.