Stri strøm av studenter til Regnskap Norge

Regnskap Norge er til stede på karriere- og utdanningsmesser rundt omkring i landet. Det gir resultater!

Del
Regnskap Norge deltar på flere karriere- og utdanningsmesser. – Mange studenter er nysgjerrig på hva regnskapsyrket innebærer og hvordan arbeidshverdagen ser ut, forteller Maria Lindberg, rådgiver i Regnskap Norge. Foto: Regnskap Norge

Å styrke omdømme, stolthet og rekruttering til bransjen er hovedmålet i Regnskap Norges overordnede strategi. Ett av tiltakene er å delta på karriere- og utdanningsmesser. 

– I 2023 har vi så langt vært til stede på åtte messer i fem forskjellige byer. Det har fått antallet student- og praksismedlemmer til å øke til over 1000! Det er knallbra, og viser at det gir resultater å være ute blant de unge. Jeg har stor tro på videre vekst, sier Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge. 

– Studentene og praktikantene er fremtidens arbeidskraft. For medlemsforetakene våre er dette en kilde til fremtidige ansatte. Og for studentene og praktikantene er medlemskapet en gyllen mulighet til å skape nettverk i bransjen. Vi har store ambisjoner for student- og praksismedlemmene våre og bransjen, og jobber aktivt med å verve enda flere, fortsetter Aale-Hansen.  

Bli med på utdanningsmesse 

Allerede nå har vi meldt oss på syv utdanningsmesser i 2024.  

– Mange studenter er nysgjerrig på hva regnskapsyrket innebærer og hvordan arbeidshverdagen ser ut. På karriere- og utdanningsmessene får vi som bransjeorganisasjon mulighet til å synliggjøre profesjonen og samfunnsverdien den utgjør, sier Maria Lindberg, ansvarlig for U35 og Regnskap Norges tilstedeværelse på utdanningsmessene. 

Maria har selv stått på stand flere ganger i år. Som regel sammen med regnskapsfører fra et medlemsforetak. 

– Kombinasjonen bransjeorganisasjon og regnskapsforetak er gull. Regnskap Norge deler informasjon om bransjen, profesjonen, etterutdanningskravet og utdanningsløpet mens regnskapsføreren gir uvurderlig innsikt i arbeidshverdagen, sier hun.  

Er du interessert i å delta på karriere- og utdanningsmesser sammen med Regnskap Norge? Ta kontakt med Maria Lindberg. 

Gratis, gratis, gratis 

Alle som studerer regnskap og økonomi på bachelor- eller masternivå eller som ute i toårig praksis for å bli statsautorisert regnskapsfører, kan bli studentmedlem hos oss. Så hvorfor bli medlem? 

– Først av alt, student- og praksismedlemskap hos oss er gratis. Medlemskapet innebærer ingen forpliktelser, forteller Aale-Hansen: – Som medlem i Regnskap Norge får studentene en fot innenfor regnskapsbransjen, gratis kurs, nyhetsbrev og et unikt nettverk allerede før de er ferdigstudert!

Les mer om studentmedlemskapet