12 julegaveidéer til alle som jobber med regnskap

Det er ikke sikkert at du vil gi julegaver til noen basert på hvilket yrke de har – men hvis du vil det, og de jobber med regnskap, får du tolv slike gaveideer her!

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Hva bør du legge under juletreet til en regnskapsfører i år? Vi har ideene! (Foto: Storyblocks)

Nå som adventslys og julebord lyser opp stadig mørkere vinterkvelder, lir det ubønnhørlig mot den tiden av året hvor man må ha funnet én – eller aller helst flere – gode gaveidéer for sine kjære og nære.

Kanskje har en kollega i regnskapsbedriften gjort en særlig innsats som fortjener en påskjønnelse i år, kanskje er din bedre halvdel (også) regnskapsfører, eller kanskje trenger DU noe lurt å ønske deg til jul?

Steder du kan lete

Nettstedet Spreadshirt.no har en drøss med kule gaver som kan tilpasses mange forskjellige yrkesgrupper, og så sant man kan tåle engelskspråklige slagord er utvalget for regnskapsførere faktisk overraskende bredt. Flere av disse produktene kan dessuten personaliseres med tekst eller logo.

Et annet nettsted som har et bredt utvalg av slike gaver er etsy.com. Gjennom dette nettstedet selger kunstnere, håndverkere og ulike typer artister sine kreasjoner direkte til publikum, og her tilbys det drøssevis av forskjellige gaver som burde kunne treffe så å si hvem som helst.

Nettstedet redbubble.com har også mange forskjellige versjoner av gaveartikler med artige budskap, ikke minst for regnskapsførere. Det er kanskje naturlig at noen av de samme slagordene/budskapene går igjen også her, men de har i tillegg mange som vi ikke fant andre steder.

Det er heller ikke tilfeldig at Amazon.com har fått tilnavnet «The Everything Store» – de selger så å si alt mulig, og et søk etter «accountant gifts» gir en hel mengde treff som kan få fantasien i sving.

Fra disse butikkene har vi plukket ut 12 gaveideer (og et bonustips). Klikk på bildene for link!

Gaveidéene vi fant

1. Kan det for eksempel friste med en kaffekopp med en litt kreativ definisjon på hva en regnskapsfører er?

01_KaffekoppAccountant.png

2. Kanskje har du mer lyst på et kjøkkenforkle med et passende budskap for alle som ikke er Superwoman (men som isteden er regnskapsfører, så det går nesten for det samme)?

02_ForkleAccountantSuperwoman.png

3. Eller kanskje kjenner du noen som er litt bedre på regneark enn alle oss andre, og ønsker seg en sofapute som virkelig driver det budskapet hjem (budskapet finnes også som genser eller t-skjorte)?

03_Ask me about my spreadsheets.png

4. Utvalget av kaffekopper med yrkesrettede og/eller morsomme budskap er nærmest uttømmelig på internett, men denne falt vi særlig for: En gave til ektefellen som har alt – til og med en partner som er regnskapsfører!

04_Super Sexy accountant.png

5. Redaksjonen var veldig uenige om julen er riktig tid til å gi sine kolleger diskrete hint eller vink i gaveform, men for skravlebøtter som er trygge i sin egen identitet og har selvironien i behold, kan kanskje denne være på sin plass?

05_DontTalkToMe.png

6. For alle som kjenner noen som er en jæ… med tall, men som ikke er like god på (engelsk) rettskrivning kan kanskje denne T-skjorten være riktig gave?

06_Great with numbers.png

7. Noen er mer opptatt enn andre av å holde seg pen i tøyet, og et godt slips vil kanskje være en kjærkommen gave til slike velkledde herrer (det er jo i hovedsak menn som bruker slike) – i hvert fall hvis det har et mønster som er inspirert av en god, gammeldags hovedbok?

07_Regnskapsslips.png

8. Det skal sies at Excel og regneark ikke er verktøy som er forbeholdt regnskapsførere, men det er jo ofte sånn at de som jobber med tall har veldig mye mer igjen for slike verktøy enn mange andre – så kanskje kjenner du noen som vil bli glad for å få et utall tidsbesparende hurtigtaster i Excel tilgjengelig gjennom en musematte?

08_ExcelMuseMatte.png

9. Mange sverger fremdeles til blyant og papir, i hvert fall for skriblerier, nedtegnelser og notater i hverdagen. Hva med å gi en slik person et lite arsenal av blyanter – med humoristiske og yrkesrelaterte slagord på tuppen?

09_EtsyPencils.png

10. …og hvis du virkelig skal fleske til, kan du jo også bestille en notatbok til vedkommende – som virkelig driver budskapet hjem:

10_FixWhatStupidDoes_Notatbok.jpg

11. Kanskje du har en kollega som gikk av med pensjon i år – og som helt tydelig koser seg i sin nye tilværelse? Redbubble.com tilbyr følgende T-skjorte, som kan være en hyggelig oppmerksomhet:

11_RetiredAccountant.png

12. …og i den andre enden av skalaen har du kanskje en kollega som både er en rev på Excel og som har en familieforøkning nært forestående? Da kan denne være en både hyggelig og nyttig gave!

12_ExcelBabyBody.png

Og til slutt bonustipset: Sokker med bilder av ymse utstyr som enhver regnskapsfører behøver. Og uansett hva du lander på: God jul!

13_HotSox for Accountants.jpg