5 kjappe med regnskapsføreren

Ingrid Nordbye-Antonsen, også kjent som Regnskapsstudenten på Instagram, er for tiden travelt opptatt med årsoppgjøret. Noen år frem i tid tror hun regnskapsføreren vil gå inn i en større forhandlingsrolle på vegne av sin kunde ovenfor dens kunder og leverandører.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Ingrid Nordbye-Antonsen, regnskapsfører i NOR Logistikk AS, forteller om hva som rører seg i jobbhverdagen og hvordan hun ser for seg bransjen om fem år.

Hver måned gir vi en ny regnskapsfører fem spørsmål om arbeidshverdagen og bransjen. Takk til Ingrid Nordbye-Antonsen, regnskapsfører, på vei mot autorisasjon, i NOR Logistikk AS, som svarer på denne utgavens 5 kjappe.

Hva opptar deg profesjonelt akkurat nå?

Det er årsoppgjør det går mest i for tiden, samt normalt ajourhold av regnskapet til kundene. Ettersom jeg fortsatt er i praksis på vei mot autorisasjonen, er det mye å lære seg underveis.

I tillegg har jeg de siste dagene forberedt og gjennomført en 3-timers gjesteforelesning for regnskapsstudenter der jeg fikk fortelle om yrket og forhåpentligvis videreføre noe av min lidenskap for faget.

Hva har vært den største utfordringen for deg profesjonelt den siste tiden?

Å lære seg alle de ulike elementene som til sammen danner et årsoppgjør.

Hvordan har du løst utfordringen?

Tatt meg tid til å sette meg ordentlig inn i ting. Samtidig har jeg akseptert at mye er learning by doing, og at kunnskapen øker i takt med mengdetrening og erfaring.

Del en positiv opplevelse fra jobben den siste tiden, og fortell hvorfor du har opplevd dette som positivt.

Jeg jobber 100 % på hjemmekontor tre timer unna hovedkontoret. NOR Logistikk har lagt flere fasiliteter til rette for å gjøre dette mulig. Men de gangene jeg får anledning til å dra til Førde og ha kontordager er alltid verdifulle – nå er det ikke lenge til jeg skal ha noen kontordager der igjen, og jeg ser veldig frem til å møte kollegaene siden det blir noen måneder mellom hver gang.

Beskriv regnskapsbransjen 5 år frem i tid

Det vil bli mer fokus på rådgiving der regnskapsføreren går inn i en større forhandlingsrolle på vegne av sin kunde ovenfor dens kunder og leverandører enn tidligere, noe som igjen krever at regnskapsføreren kjenner sine kunder og jobber aktivt med kundekontakt. Byttehandelen bilag = rapport forsvinner mer og mer siden kunden nå har tilgang til regnskapet sitt i de fleste regnskapsprogram, og rapportene vil fungere mer som materiale til bruk i rådgivingssitasjoner. Jeg tror også at regnskapsføreren i større grad går over til å være en kontrollfunksjon i bokføringsrutiner etter hvert som dette blir mer og mer automatisert. Digitaliseringen øker behovet for sikker håndtering av data, noe som igjen øker behovet for kontroll - derfor vil vi nok oppleve at det blir flere dokumenteringskrav i tiden fremover.

Ønsker du å bidra til spalten "5 kjappe med regnskapsføreren"? Ta kontakt med Lene N. Sundalskleiv, kommunikasjonsrådgiver i Regnskap Norge, på lene@regnskapnorge.no.