5 kjappe med regnskapsføreren

Hver måned gir vi en ny regnskapsfører fem aktuelle spørsmål – om arbeidshverdagen og regnskapsbransjen.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Sondre Stiklestad i Sherpa Økonomi svarer på 5 kjappe spørsmål i denne utgaven av Regnskap & Økonomi.

Takk til Sondre Stiklestad, regnskaps- og bedriftsrådgiver samt autorisert regnskapsfører i Sherpa Økonomi, som svarer på denne utgavens 5 kjappe:

Hva opptar deg profesjonelt akkurat nå?

Akkurat nå går hverdagen med til å sluttføre årsoppgjøret. Som autorisert regnskapsfører har jeg ansvar for å kontrollere og følge opp regnskap både internt og eksternt. Det som er viktig i forbindelse med dette arbeidet er å sikre seg all nødvendig dokumentasjon, samtidig som man håndterer denne dokumentasjonen med et åpent sinn.

Hva har vært den største utfordringen for deg profesjonelt den siste tiden?

For meg har det uten tvil vært kompensasjonsordningen i forbindelse med korona. Den endrer seg hele tiden, og ofte kommer endringene med kort varsel. Den største utfordringen rent faglig er at det ikke alltid er samsvar mellom det som er kommunisert, intensjonen bak regelverket og selve regelverket. Det gjør at man bruker mye tid på å tolke regelverket og hvem det er gjeldende for.

Hvordan har du løst utfordringen?

Jeg har øvd på å ikke ta for gitt at det som var gjeldende ved forrige sak som omhandlet kompensasjonsordningen, er gjeldende ved den neste. Jeg bruker mye tid på å lese meg opp på endringer, sjekke hvorvidt det har kommet nye og hiver meg raskt rundt når vi får nye oppdateringer. Det er viktig for meg å være så oppdatert som mulig slik at jeg til enhver tid forstår hvordan reglene påvirker kundene mine.

Del en positiv opplevelse fra jobben den siste tiden, og fortell hvorfor du har opplevd dette som positivt.

De få ukene vi fikk komme tilbake til kontoret og kjenne på et glimt av normalitet. God kommunikasjon er en viktig del av hverdagen i regnskapsbransjen, og det er lettere å få til når man sitter sammen i kontorfellesskapet.

Beskriv regnskapsbransjen 5 år frem i tid

Selve regnskapet vil bli mer digitalt og i større grad bli sett på som et styringsverktøy. Det viktigste for kundene i fremtiden blir ikke regnskapet i seg selv, men hvilken styringsinformasjon man kan få ut fra tallene. Korona viser hvor viktig det er å ha god likviditetskontroll, og behovet for gode prognoser hvor man raskt kan gjøre endringer vil være en viktig del av fremtiden. Kanskje skal vi som regnskapsfirma selge god styringsinformasjon, kvalitetsrapporter og gode sparringsdiskusjoner fremfor antall bokførte timer? Jeg er hvert fall helt sikker på at vi vil se store endringer de neste 5 årene og jeg gleder meg til fortsettelsen!

Ønsker du å bidra til spalten "5 kjappe med regnskapsføreren"? Ta kontakt med Lene N. Sundalskleiv, kommunikasjonsrådgiver i Regnskap Norge, på lene@regnskapnorge.no.