5 kjappe med regnskapsføreren

Hver måned gir vi en ny regnskapsfører fem aktuelle spørsmål – om arbeidshverdagen og regnskapsbransjen.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Anita Baade Tryggestad i Flytsona AS svarer på 5 kjappe spørsmål i denne utgaven av Regnskap & Økonomi.

Takk til Anita Baade Tryggestad, autorisert regnskapsfører i Flytsona AS, som svarer på denne utgavens 5 kjappe:

Hva opptar deg profesjonelt akkurat nå?

Nå er det kommet nye regler og retningslinjer for kompensasjonsordningen nok en gang, så for min del er det å sette seg inn i disse samt sluttføre alle årsoppgjørene. Men som et relativt nyetablert selskap, så er det jo mye spennende å gjøre ut over dette. Det er veldig spennende å bli kjent med alle de nye kundene, og ikke minst å effektivisere og etablere gode rutiner slik at de har det best mulig hos oss.

Hva har vært den største utfordringen for deg profesjonelt den siste tiden?

Som for de fleste, reglene vedrørende kompensasjonsordningen. Disse har jo blitt endret noen ganger, og da er det viktig å være raskt ute for å sette seg inn i de nye kravene. Covid-19 har i utgangspunktet vært utfordrende på flere plan. Det kommer stadig vekk nye frister og midlertidige endringer som vi må ha kontroll på.

Hvordan har du løst utfordringen?

Ved å være tett på det som skjer, enten det er endringer i regelverk eller for kundene som trenger oss.

Del en positiv opplevelse fra jobben den siste tiden, og fortell hvorfor du har opplevd dette som positivt.

Det er mye positivt som skjer for tiden. En ting som er veldig kjekt, er å skape relasjoner mellom kundene våre og gi de business tilbake ved å koble dem sammen slik at de kan utfylle hverandre med varer og tjenester. I det siste har vi hatt en del slike tilfeller, og det synes vi er stas!

Beskriv regnskapsbransjen 5 år frem i tid

Mye er allerede automatisert, og vi vil nok bare se mer av dette. Vår rolle som regnskapsførere vil være enda mer spisset inn mot rådgiving og bistand på andre områder enn ren bokføring, og selskapene vil bruke regnskapene som styringsverktøy i mye større grad enn tidligere. Vi i Flytsona har bred kompetanse innen forretningsutvikling og ledelse, og slike tjenester tror vi blir viktige i fremtiden

Ønsker du å bidra til spalten "5 kjappe med regnskapsføreren"? Ta kontakt med Lene N. Sundalskleiv, kommunikasjonsrådgiver i Regnskap Norge, på lene@regnskapnorge.no.