5 kjappe med regnskapsføreren

Hver måned gir vi en ny regnskapsfører fem aktuelle spørsmål – om arbeidshverdagen og regnskapsbransjen.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Endre Bjånes i Sum Regnskap AS svarer på 5 kjappe spørsmål i denne utgaven av Regnskap & Økonomi.

Takk til Endre Bjånes, senior regnskapssjef og autorisert regnskapsfører i Sum Regnskap AS, som svarer på denne utgavens 5 kjappe:

Hva opptar deg profesjonelt akkurat nå?

Onboarding av nye og spennende kunder og siste innspurt i årsoppgjørsperioden. Det går også med tid til kursing i Xledger som Sum har valgt å satse på til høsten. Satsingen blir et supplement til det skybaserte regnskapssystemet Tripletex som Sum i hovedsak benytter seg av i dag.

Hva har vært den største utfordringen for deg profesjonelt den siste tiden?

Den største utfordringen må være å få tiden til å strekke til. Årsoppgjørsperioden er travel, men det er også den gøyeste tiden på året. Som autorisert regnskapsfører i regnskapsbyrå kommer vi borti alle mulige problemstillinger og det gir oss utfordringer samtidig som dagene er varierte.

Hvordan har du løst utfordringen?

God planlegging har vært viktig. Det er også god hjelp i teamet jeg er en del av og fagmiljøet vi har i Sum.

Del en positiv opplevelse fra jobben den siste tiden, og fortell hvorfor du har opplevd dette som positivt.

Det skjer mye positivt hele tiden, men hvis jeg skal trekke fram en opplevelse så må det være at Sum har valgt å satse på ny avdeling på Bryne. Med avdeling på Bryne når vi ut til flere kunder på Jæren og ikke minst vet vi at det finnes mange flinke regnskapsførere som vi håper vil være med på å bygge avdelingen. For min del betyr det kortere reisevei til jobb, og det er alltid positivt.

Beskriv regnskapsbransjen 5 år frem i tid

Mer automatiserte prosesser som innebærer at vi bruker mindre tid på bilagsføring. Denne tiden vil vi bruke til å være en god rådgiver for kunden. Utviklingen setter høyere krav til kompetanse, men det gjør også regnskapsbransjen mer spennende.

 

Ønsker du å bidra til spalten "5 kjappe med regnskapsføreren"? Ta kontakt med Lene N. Sundalskleiv, kommunikasjonsrådgiver i Regnskap Norge, på lene@regnskapnorge.no.