5 kjappe med regnskapsføreren

Hver måned gir vi en ny regnskapsfører fem spørsmål om arbeidshverdagen og bransjen. Sølvi Lysen Nordtveit i Tveit Regnskap AS avd. Skjold forteller i denne utgaven om det sterke fokuset på rapportering til Skatteetaten og dokumentering.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Sølvi Lysen Nordtveit i Tveit Regnskap AS avd. Skjold svarer på 5 kjappe spørsmål i denne utgaven av Regnskap & Økonomi.

Takk til Sølvi Lysen Nordtveit, autorisert regnskapsfører i Tveit Regnskap AS avd. Skjold, som svarer på denne utgavens 5 kjappe:

Hva opptar deg profesjonelt akkurat nå?

For øyeblikket er det siste rest av årsoppgjør og avgiftsoppgaver for 3. termin som preger arbeidsdagen. Jeg skulle gjerne hatt mer tid til rapportering og oppdaterte regnskap for 2021!

Hva har vært den største utfordringen for deg profesjonelt den siste tiden?

Følelsen av alltid å være på etterskudd og ikke ha tid til å sette søkelys på det som er viktigst for kunden. Jeg opplever et for sterkt fokus på rapportering til Skatteetaten og dokumentering, og for lite tid til det som har betydning for kunden.

Hvordan har du løst utfordringen?

Økt grad av digitalisering hjelper, men jeg synes det går altfor tregt. Jeg prøver allikevel å få brukt litt tid på å få flere kunder over på mer digitaliserte løsninger, og hjelpe de med å få gode rutiner som gir dem en enklere hverdag.

Del en positiv opplevelse fra jobben den siste tiden, og fortell hvorfor du har opplevd dette som positivt.

Etter over et år med koronarestriksjoner må nok den mest positive opplevelsen den siste tiden være «årsoppgjørsfesten» for avdelingen vår. Du verden så gøy det var å nyte sosialt samvær med kollegaer igjen! Jeg ser virkelig verdien av å treffe kollegaer utenfor kontoret med kun moro og drøs på programmet etter denne tiden.

Beskriv regnskapsbransjen 5 år frem i tid

Det er vel ingen tvil om at tiden for registrering av data (les punching) snart er over – heldigvis! Men selv fem år frem i tid tror jeg det er behov for kontroll og korrigering av registrerte data, men jeg tror vi da kun behandler avvik, slik at det meste går gjennom systemet uberørt av menneskehender. Bransjen arbeider i hovedsak med å tolke, bearbeide og presentere regnskapsdata, slik at kunden får den informasjonen som trengs for å utvikle og forbedre sin virksomhet. Jeg tror også at vi ikke bare rapporterer økonomiske data, men at miljøregnskap og bærekrafts faktorer blir en viktig del av rapporteringen både til det offentlige og til kunden.

Jeg tror også at vi kommer tettere på kunden og bidrar med råd og veiledning i større grad enn i dag. Og ikke minst – vi snakker om i dag og fremtiden, ikke om i fjor!

 

Ønsker du å bidra til spalten "5 kjappe med regnskapsføreren"? Ta kontakt med Lene N. Sundalskleiv, kommunikasjonsrådgiver i Regnskap Norge, på lene@regnskapnorge.no.