5 kjappe med regnskapsføreren

Hver måned gir vi en ny regnskapsfører fem spørsmål om arbeidshverdagen og bransjen. Sofia Veniamakis, autorisert regnskapsfører i Rekna AS, forteller om jobbing med årsavslutningen og årsoppgjørene, koronatiltak og en mer automatisert bransje.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Sofia Veniamakis, autorisert regnskapsfører i Rekna AS, svarer på 5 kjappe spørsmål i denne utgaven av Regnskap & Økonomi.

Takk til Sofia Veniamakis, autorisert regnskapsfører i Rekna AS, som svarer på denne utgavens 5 kjappe:

Hva opptar deg profesjonelt akkurat nå?

For øyeblikket er det å få innhentet alt av dokumentasjon i forbindelse med årsavslutningen, samt legge en plan for årsoppgjørene. Det er nå jobben en gjorde i høst med avstemminger og kontroller virkelig lønner seg. Vi har også en del nye kunder som kommer inn som jeg gleder meg til å begynne med og bli kjent med.

Hva har vært den største utfordringen for deg profesjonelt den siste tiden?

Den største utfordringen har vært å rådgi våre kunder angående spørsmål som er knyttet opp mot regjeringens tiltak i forbindelse med korona. Ofte har endringene kommet veldig tett opp sluttdatoen for andre tiltak og det har vært utfordrende.

Hvordan har du løst utfordringen?

Utfordringene har blitt løst ved å sette seg inn i endringene som har kommet og hvordan det vil påvirke mine kunder. Samt å ha en tett dialog med Nav og Skatteetaten om hvordan de tolker reglene slik at rapporteringer blir gjort korrekt.

Del en positiv opplevelse fra jobben den siste tiden, og fortell hvorfor du har opplevd dette som positivt.

Det mest positive, er at det er god stemning og bra innsats i arbeidsgruppa. Selv om en har god kommunikasjon over nett gleder alle seg veldig til å forhåpentligvis kunne komme tilbake på kontoret og samles igjen.

Beskriv regnskapsbransjen 5 år frem i tid

Regnskapsbransjen er i endring og vi vil nok se mer automatisering i fremtiden. Da vil vår rolle som regnskapsførere helle mer mot rådgiving og rapportering enn i dag. Noe som er utrolig spennende da en kommer enda tettere på kundene og deres behov. Det å kunne hjelpe bedrifter til å ta gode valg som gir merverdi er veldig kjekt!

Ønsker du å bidra til spalten "5 kjappe med regnskapsføreren"? Ta kontakt med Lene N. Sundalskleiv, kommunikasjonsrådgiver i Regnskap Norge, på lene@regnskapnorge.no.